Покрокове приготування картопляної запіканки з рибним фаршем
Розглянемо ще один варіант приготування запіканки. Вона сподобається любителям риби. З процесом впорається будь-яка господиня без певного досвіду і навичок, так як простіше рецепт складно придумати.
Інгредієнти:
- 3 кг картоплі;
- 2 кг фаршу з кети;
- 1 морква;
- 3 головки цибулі;
- Часник;
- Спеції;
- Зелень;
- 2 яйця.
Приготування:
- В рибний фарш додаємо часник, пропущений через прес, сіль, перець, коріандр і паприку за бажанням. Все добре перемішуємо;
- У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо фарш, періодично помішуючи;
- Потім додаємо подрібнену цибулю в сковороду з тертою морквою, розмішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-10 хвилин;
- Тим часом відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді, потім розминаємо його в пюре;
- Деко змащуємо невеликою кількістю масла;
- Першим шаром рівномірно викладаємо рибний фарш;
- Зверху додаємо картопляне пюре;
- Ставимо в розігріту до 250 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин;
- Тим часом у мисці змішуємо сирі яйця з рубаною зеленню;
- Після закінчення зазначеного часу запіканку змащуємо, приготовленою сумішшю, знову відправляємо в духовку до появи золотистої скоринки.
Блюдо злегка остуджуємо і розкладаємо по порційних тарілках.