Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Покрокове приготування картопляної запіканки з рибним фаршем

Розглянемо ще один варіант приготування запіканки. Вона сподобається любителям риби. З процесом впорається будь-яка господиня без певного досвіду і навичок, так як простіше рецепт складно придумати.

Інгредієнти:

  • 3 кг картоплі;
  • 2 кг фаршу з кети;
  • 1 морква;
  • 3 головки цибулі;
  • Часник;
  • Спеції;
  • Зелень;
  • 2 яйця.

Приготування:

 

  • В рибний фарш додаємо часник, пропущений через прес, сіль, перець, коріандр і паприку за бажанням. Все добре перемішуємо;
  • У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо фарш, періодично помішуючи;
  • Потім додаємо подрібнену цибулю в сковороду з тертою морквою, розмішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-10 хвилин;
  • Тим часом відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді, потім розминаємо його в пюре;
  • Деко змащуємо невеликою кількістю масла;
  • Першим шаром рівномірно викладаємо рибний фарш;
  • Зверху додаємо картопляне пюре;
  • Ставимо в розігріту до 250 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин;
  • Тим часом у мисці змішуємо сирі яйця з рубаною зеленню;
  • Після закінчення зазначеного часу запіканку змащуємо, приготовленою сумішшю, знову відправляємо в духовку до появи золотистої скоринки.
Цікаве:  Бутерброди з авокадо: 10 простих рецептів приготування

 

Блюдо злегка остуджуємо і розкладаємо по порційних тарілках.