Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Картопляна запіканка з пюре з фаршем в духовці

Приготувати на вечерю апетитне і ситне блюдо зовсім нескладно. Головне підготувати необхідні продукти і відправити запікатися в духовку.

Інгредієнти:

  • 2 кг картоплі;
  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 150 г цибулі;
  • 50 мл молока;
  • 5 г кінзи;
  • 5 г петрушки;
  • Щіпка коріандру;
  • Щіпка червоного і чорного перцю;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л соняшникової олії;
  • 80 г вершкового масла;
  • Харчова сіль за смаком.

Приготування:

 

  • Картопля очищаємо, нарізаємо на шматочки і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо до повної готовності;
  • Сковороду змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і обсмажуємо подрібнену цибулю протягом 3 хвилин;
  • Додаємо до цибулі м’ясний фарш, перемішуємо і накриваємо кришкою. Готуємо близько 5 хвилин;
  • Висипаємо спеції, солимо за смаком. Знову накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні протягом 10 хвилин;
  • Посипаємо рубаною зеленню, розмішуємо і знімаємо з плити;
  • У каструлю з відварною картоплею відправляємо шматок вершкового масла і подрібнюємо заглибним блендером до стану пюре;
  • Вливаємо тепле молоко, розбиваємо яйце, і продовжуємо збивати;
  • Форму для випікання змащуємо вершковим маслом;
  • Рівним шаром викладаємо ½ частини пюре;
  • Зверху додаємо обсмажений фарш;
  • Наступним шаром розрівнюємо частину пюре, і змащуємо вершковим маслом;
  • Ставимо в духовку (180 градусів) на 30 хвилин.
Цікаве:  Бутерброди з авокадо: 10 простих рецептів приготування

 

За бажанням, перед подачею посипаємо блюдо свіжою зеленню. Приємного апетиту!