Картопляна запіканка з пюре з фаршем в духовці
Приготувати на вечерю апетитне і ситне блюдо зовсім нескладно. Головне підготувати необхідні продукти і відправити запікатися в духовку.
Інгредієнти:
- 2 кг картоплі;
- 500 г м’ясного фаршу;
- 150 г цибулі;
- 50 мл молока;
- 5 г кінзи;
- 5 г петрушки;
- Щіпка коріандру;
- Щіпка червоного і чорного перцю;
- 1 яйце;
- 1 ст. л соняшникової олії;
- 80 г вершкового масла;
- Харчова сіль за смаком.
Приготування:
- Картопля очищаємо, нарізаємо на шматочки і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо до повної готовності;
- Сковороду змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і обсмажуємо подрібнену цибулю протягом 3 хвилин;
- Додаємо до цибулі м’ясний фарш, перемішуємо і накриваємо кришкою. Готуємо близько 5 хвилин;
- Висипаємо спеції, солимо за смаком. Знову накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні протягом 10 хвилин;
- Посипаємо рубаною зеленню, розмішуємо і знімаємо з плити;
- У каструлю з відварною картоплею відправляємо шматок вершкового масла і подрібнюємо заглибним блендером до стану пюре;
- Вливаємо тепле молоко, розбиваємо яйце, і продовжуємо збивати;
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом;
- Рівним шаром викладаємо ½ частини пюре;
- Зверху додаємо обсмажений фарш;
- Наступним шаром розрівнюємо частину пюре, і змащуємо вершковим маслом;
- Ставимо в духовку (180 градусів) на 30 хвилин.
За бажанням, перед подачею посипаємо блюдо свіжою зеленню. Приємного апетиту!