Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Картопляна запіканка з фаршем без сиру і сметани

Якщо ви хочете знизити калорійність страви, або з якихось причин не любите сир і сметану, то вам сподобається наступний спосіб приготування смачної і закуски.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 500 г фаршу;
  • 150 г цибулі;
  • Зелень;
  • Перець і сіль за смаком;
  • Майонез.

Приготування:

 

  • Очищену картоплю нарізаємо півмісяцем;
  • М’ясний фарш змішуємо з подрібненою цибулею, рубаною зеленню, меленим перцем і сіллю;
  • Форму або сковороду для запікання змащуємо маслом. Дно повністю покриваємо картоплею;
  • Другим шаром викладаємо весь фарш;
  • Покриваємо рештою картоплі і злегка приминаем;
  • Поливаємо невеликою кількістю домашнього майонезу;
  • Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, і готуємо протягом 45 хвилин. Через 15 хвилин, зменшуємо температуру до 180 градусів.
Цікаве:  Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

 

Просте, але дуже смачне блюдо злегка остуджуємо, нарізаємо і подаємо в порційних тарілках. Приємного апетиту!

Якщо ви захочете приготувати ситну запіканку з картоплею і фаршем для всієї родини, то скористайтеся одним із запропонованих рецептів. Або спробуйте кілька варіантів.