Рецепт картопляної запіканки з фаршем, помідорами і сиром
Це чудове блюдо підходить для обіду, вечері, а також для святкового столу. Готується закуска неймовірно просто, тому запишіть його або запам’ятайте цей простий рецепт.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі;
- 600 г фаршу;
- 2 помідори;
- 100 г сиру;
- 2 ст. л томатної пасти;
- 30 г вершкового масла;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Нагріваємо сковороду наливаємо в неї рослинне масло. Викладаємо фарш, який попередньо змішати з подрібненою цибулею і спеціями. Обсмажуємо, періодично помішуючи. Накриваємо кришкою і на середньому вогні тушкуємо близько 5 хвилин;
- Додаємо томатну пасту, перемішуємо і знімаємо з плити;
- Картоплю відварюємо в підсоленій воді, потім розминаємо в пюре, додаємо шматок вершкового масла і розмішуємо, щоб не залишилося грудочок;
- Помідори нарізаємо кружечками;
- Форму змащуємо невеликою кількістю масла, викладаємо половину товченого картоплі;
- Наступним шаром додаємо обсмажений фарш;
- По поверхні рівномірно розподіляємо частину пюре;
- Викладаємо помідори;
- Зверху посипаємо тертим сиром;
- Випікаємо протягом 20-25 хвилин в духовці, розігрітій до 230 градусів.
Блюдо виходить соковитим, апетитним і ситним.