Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Рецепт картопляної запіканки з фаршем, помідорами і сиром

Це чудове блюдо підходить для обіду, вечері, а також для святкового столу. Готується закуска неймовірно просто, тому запишіть його або запам’ятайте цей простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі;
  • 600 г фаршу;
  • 2 помідори;
  • 100 г сиру;
  • 2 ст. л томатної пасти;
  • 30 г вершкового масла;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

 

  • Нагріваємо сковороду наливаємо в неї рослинне масло. Викладаємо фарш, який попередньо змішати з подрібненою цибулею і спеціями. Обсмажуємо, періодично помішуючи. Накриваємо кришкою і на середньому вогні тушкуємо близько 5 хвилин;
  • Додаємо томатну пасту, перемішуємо і знімаємо з плити;
  • Картоплю відварюємо в підсоленій воді, потім розминаємо в пюре, додаємо шматок вершкового масла і розмішуємо, щоб не залишилося грудочок;
  • Помідори нарізаємо кружечками;
  • Форму змащуємо невеликою кількістю масла, викладаємо половину товченого картоплі;
  • Наступним шаром додаємо обсмажений фарш;
  • По поверхні рівномірно розподіляємо частину пюре;
  • Викладаємо помідори;
  • Зверху посипаємо тертим сиром;
  • Випікаємо протягом 20-25 хвилин в духовці, розігрітій до 230 градусів.
Цікаве:  Млинці з сиром: найсмачніші рецепти фаршированих млинців

 

Блюдо виходить соковитим, апетитним і ситним.