Класична картопляна запіканка з фаршем
Пропоную вам скористатися традиційним способом приготування запіканки з картоплі. Навіть недосвідчена господиня зможе зробити смачну страву для своєї родини.
Інгредієнти:
- 1,5 кг картоплі;
- 500 г м’ясного фаршу;
- 1 яйце;
- 1 головка цибулі;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г сиру твердих сортів;
- Перець і сіль;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Очищену картоплю відварюємо і розминаємо в пюре. Додаємо сире яйце, перемішуємо. Половину пюре викладаємо у форму, змащену маслом;
- Фарш обсмажуємо на повільному вогні під закритою кришкою протягом 20 хвилин. Солимо, перчимо і періодично помішуємо. Викладаємо в блюдо наступним шаром;
- Запіканку посипаємо обсмаженою цибулею;
- Тепер по поверхні рівномірно розподіляємо частину картопляного пюре;
- Посипаємо тертим сиром;
- Запікаємо протягом 20 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.
Класичний варіант страви готовий. Подаємо до столу після охолодження. Приємного апетиту!