Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Класична картопляна запіканка з фаршем

Пропоную вам скористатися традиційним способом приготування запіканки з картоплі. Навіть недосвідчена господиня зможе зробити смачну страву для своєї родини.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі;
  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 головка цибулі;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • Перець і сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Очищену картоплю відварюємо і розминаємо в пюре. Додаємо сире яйце, перемішуємо. Половину пюре викладаємо у форму, змащену маслом;
  • Фарш обсмажуємо на повільному вогні під закритою кришкою протягом 20 хвилин. Солимо, перчимо і періодично помішуємо. Викладаємо в блюдо наступним шаром;
  • Запіканку посипаємо обсмаженою цибулею;
  • Тепер по поверхні рівномірно розподіляємо частину картопляного пюре;
  • Посипаємо тертим сиром;
  • Запікаємо протягом 20 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.
Цікаве:  Курячий рулет в домашніх умовах замість ковбаси

 

Класичний варіант страви готовий. Подаємо до столу після охолодження. Приємного апетиту!