Покроковий рецепт картопляної запіканки з фаршем і грибами
Пропоную її один варіант смачного страви. Гриби поєднуються практично з усіма продуктами, тому доповнюють смак інших інгредієнтів. Запам’ятайте або запишіть цей простий рецепт.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі;
- 200 г фаршу;
- 6 печериць;
- 3 головки цибулі;
- 2 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г сиру;
- Зелень;
- Перець і сіль;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Цибулю нарізаємо на середні шматочки і обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору;
- Печериці очищаємо, промиваємо та нарізаємо на невеликі шматки. Відразу підсолюємо і перчимо. Додаємо до цибулі. Коли випарується волога, то готуємо ще 2-3 хвилини;
- Заздалегідь відварюємо картоплю, після чого розминаємо його в пюре. Відправляємо до нього вершкове масло, яйця і добре розмішуємо;
- Фарш викладаємо на сковороду, солимо, перчимо і обсмажуємо до готовності, періодично помішуючи;
- Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо половину пюре, злегка приминаючи;
- Наступним шаром додаємо гриби з цибулею, які посипаємо рубаною зеленню;
- В блюдо кладемо фарш, розподіляємо його по поверхні і злегка утрамбовуємо;
- Зверху викладаємо частину пюре і посипаємо тертим сиром;
- Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо протягом 20 хвилин.
Закуску можна подавати в холодному або гарячому вигляді.