Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Покроковий рецепт картопляної запіканки з фаршем і грибами

Пропоную її один варіант смачного страви. Гриби поєднуються практично з усіма продуктами, тому доповнюють смак інших інгредієнтів. Запам’ятайте або запишіть цей простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі;
  • 200 г фаршу;
  • 6 печериць;
  • 3 головки цибулі;
  • 2 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г сиру;
  • Зелень;
  • Перець і сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Цибулю нарізаємо на середні шматочки і обсмажуємо на сковороді з маслом до золотистого кольору;
  • Печериці очищаємо, промиваємо та нарізаємо на невеликі шматки. Відразу підсолюємо і перчимо. Додаємо до цибулі. Коли випарується волога, то готуємо ще 2-3 хвилини;
  • Заздалегідь відварюємо картоплю, після чого розминаємо його в пюре. Відправляємо до нього вершкове масло, яйця і добре розмішуємо;
  • Фарш викладаємо на сковороду, солимо, перчимо і обсмажуємо до готовності, періодично помішуючи;
  • Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо половину пюре, злегка приминаючи;
  • Наступним шаром додаємо гриби з цибулею, які посипаємо рубаною зеленню;
  • В блюдо кладемо фарш, розподіляємо його по поверхні і злегка утрамбовуємо;
  • Зверху викладаємо частину пюре і посипаємо тертим сиром;
  • Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо протягом 20 хвилин.
Цікаве:  Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

Закуску можна подавати в холодному або гарячому вигляді.