Як спекти млинці на воді, щоб вони були смачні

Тонкі млинці на воді з яйцями: покроковий рецепт з окропом без розпушувача

Пропоную вам простий спосіб приготування дуже тонких млинчиків з заварного тіста. Якщо все зробити правильно, то результат вам сподобається, тому беріть на замітку цей метод.

Інгредієнти:

  • 180 г пшеничного борошна;
  • 250 мл окропу;
  • 250 мл холодної води;
  • 2 яйця;
  • Щіпка солі;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л соди;
  • 2 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Просіваємо борошно і змішуємо її з цукром, содою;
  • В іншу миску розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо сіль і збиваємо міксером на невеликій швидкості;
  • В яєчну суміш тонкою цівкою вливаємо окріп, при цьому продовжуємо перемішувати міксером;
  • Після цього поступово вливаємо воду кімнатної температури;
  • Наступним кроком порційно висипаємо сухі інгредієнти і заважаємо на середній швидкості міксера, поки не залишиться грудок. Тісто залишаємо на 15-20 хвилин;
  • Після закінчення зазначеного часу вливаємо олію і розмішуємо;
  • Сковороду добре прогріваємо, змащуємо невеликою кількістю масла;
  • Тісто розмішуємо, набираємо ополоником і швидко розподіляємо по поверхні, щоб млинець вийшов тонким;
  • Коли його поверхня підсохне, то акуратно перевертаємо млинчик і обсмажуємо з іншого боку близько 20 секунд на сильному вогні.
Цікаве:  Млинці з бананом: покрокові рецепти для початківців

 

Аналогічним способом використовуємо все тісто.