Тонкі млинці на воді з яйцями: покроковий рецепт з окропом без розпушувача
Пропоную вам простий спосіб приготування дуже тонких млинчиків з заварного тіста. Якщо все зробити правильно, то результат вам сподобається, тому беріть на замітку цей метод.
Інгредієнти:
- 180 г пшеничного борошна;
- 250 мл окропу;
- 250 мл холодної води;
- 2 яйця;
- Щіпка солі;
- 1 ст. л цукрового піску;
- ½ Ч. л соди;
- 2 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Просіваємо борошно і змішуємо її з цукром, содою;
- В іншу миску розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо сіль і збиваємо міксером на невеликій швидкості;
- В яєчну суміш тонкою цівкою вливаємо окріп, при цьому продовжуємо перемішувати міксером;
- Після цього поступово вливаємо воду кімнатної температури;
- Наступним кроком порційно висипаємо сухі інгредієнти і заважаємо на середній швидкості міксера, поки не залишиться грудок. Тісто залишаємо на 15-20 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу вливаємо олію і розмішуємо;
- Сковороду добре прогріваємо, змащуємо невеликою кількістю масла;
- Тісто розмішуємо, набираємо ополоником і швидко розподіляємо по поверхні, щоб млинець вийшов тонким;
- Коли його поверхня підсохне, то акуратно перевертаємо млинчик і обсмажуємо з іншого боку близько 20 секунд на сильному вогні.
Аналогічним способом використовуємо все тісто.