Як зробити пишні і товсті млинці на воді з дріжджами
Для різноманітності можете приготувати «Царські млинці», які відрізняються товщиною. Ця пишна закуска просто тане в роті, тому сподобається всім гостям і близьким людям.
Інгредієнти;
- 200 мл теплої води;
- 500 г борошна;
- 8 г сухих або 25 г живих дріжджів;
- 2 ст. л вершкового масла;
- 1 ст. л цукрового піску;
- 500 мл молока;
- 1 яйце;
- Щіпка солі.
Приготування:
- Щоб зробити опару в теплій воді розводимо живі дріжджі, додаємо половину просіяного борошна і розмішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці;
- Яйце поділяємо на жовток і білок. Жовтки збиваємо з цукром, сіллю і розтопленим вершковим маслом. Відправляємо в опару і перемішуємо;
- Додаємо решту борошна і замішуємо тісто;
- Молоко нагріваємо до 80 градусів і вливаємо в суміш. Ретельно розмішуємо, щоб позбутися від грудочок. Залишаємо ще на 20 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу в тісто додаємо збитий білок і акуратно перемішуємо. Через 10 хвилин приступаємо до приготування;
- Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом і виливаємо ополоник тесту. Коли поверхню млинця підсохне, то перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку на малому вогні.
Перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом за бажанням. Приємного апетиту!
В масляний тиждень ви можете урізноманітнити меню, завдяки цим простим рецептами.