Як спекти млинці на воді, щоб вони були смачні

Як зробити пишні і товсті млинці на воді з дріжджами

Для різноманітності можете приготувати «Царські млинці», які відрізняються товщиною. Ця пишна закуска просто тане в роті, тому сподобається всім гостям і близьким людям.

Інгредієнти;

  • 200 мл теплої води;
  • 500 г борошна;
  • 8 г сухих або 25 г живих дріжджів;
  • 2 ст. л вершкового масла;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 500 мл молока;
  • 1 яйце;
  • Щіпка солі.

Приготування:

 

  • Щоб зробити опару в теплій воді розводимо живі дріжджі, додаємо половину просіяного борошна і розмішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці;
  • Яйце поділяємо на жовток і білок. Жовтки збиваємо з цукром, сіллю і розтопленим вершковим маслом. Відправляємо в опару і перемішуємо;
  • Додаємо решту борошна і замішуємо тісто;
  • Молоко нагріваємо до 80 градусів і вливаємо в суміш. Ретельно розмішуємо, щоб позбутися від грудочок. Залишаємо ще на 20 хвилин;
  • Після закінчення зазначеного часу в тісто додаємо збитий білок і акуратно перемішуємо. Через 10 хвилин приступаємо до приготування;
  • Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом і виливаємо ополоник тесту. Коли поверхню млинця підсохне, то перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку на малому вогні.
Цікаве:  Фаршировані яйця на святковий стіл: 13 покрокових рецептів швидкого приготування

 

Перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом за бажанням. Приємного апетиту!

В масляний тиждень ви можете урізноманітнити меню, завдяки цим простим рецептами.