Пісні млинці на дріжджах: рецепт тонких млинчиків на воді з дірочками
Якщо ви постите або хочете зменшити калорійність свого раціону, то можете скористатися наступним способом приготування. Знадобиться мінімум продуктів і часу.
Інгредієнти:
- 600 мл теплої води;
- 300 г борошна;
- 20 г сирих дріжджів;
- Щіпка солі;
- 3 ст. л цукру;
- 4 ст. л рослинного масла.
Приготування:
- Борошно обов’язково просіваємо, щоб вона наситилася киснем, і млинці вийшли з дірочками;
- Для приготування опари змішати дріжджі, 200 мл води, 100 г борошна, 1 ст. л цукру. Розмішуємо до однорідності. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин;
- Опара повинна збільшитися щонайменше у два рази. Тонкою цівкою вливаємо частину теплої води, перемішуючи суміш;
- Додаємо цукор з сіллю і розмішуємо;
- Порційно всипаємо борошно і замішуємо до зникнення грудочок;
- Вливаємо олію і розмішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин;
- Для тонких млинців тісто має бути досить рідким;
- Сковороду обов’язково добре прогріваємо, змащуємо маслом і смажимо млинці на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Готові млинці складаємо на тарілку і відразу накриваємо мискою. Завдяки цьому, вони стануть більш м’якими, і не будуть засихати довгий час.