Як спекти млинці на воді, щоб вони були смачні

Пісні млинці на дріжджах: рецепт тонких млинчиків на воді з дірочками

Якщо ви постите або хочете зменшити калорійність свого раціону, то можете скористатися наступним способом приготування. Знадобиться мінімум продуктів і часу.

Інгредієнти:

  • 600 мл теплої води;
  • 300 г борошна;
  • 20 г сирих дріжджів;
  • Щіпка солі;
  • 3 ст. л цукру;
  • 4 ст. л рослинного масла.

Приготування:

 

  • Борошно обов’язково просіваємо, щоб вона наситилася киснем, і млинці вийшли з дірочками;
  • Для приготування опари змішати дріжджі, 200 мл води, 100 г борошна, 1 ст. л цукру. Розмішуємо до однорідності. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин;
  • Опара повинна збільшитися щонайменше у два рази. Тонкою цівкою вливаємо частину теплої води, перемішуючи суміш;
  • Додаємо цукор з сіллю і розмішуємо;
  • Порційно всипаємо борошно і замішуємо до зникнення грудочок;
  • Вливаємо олію і розмішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин;
  • Для тонких млинців тісто має бути досить рідким;
  • Сковороду обов’язково добре прогріваємо, змащуємо маслом і смажимо млинці на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Цікаве:  Бутерброди з ковбасою на святковий стіл

 

Готові млинці складаємо на тарілку і відразу накриваємо мискою. Завдяки цьому, вони стануть більш м’якими, і не будуть засихати довгий час.