Як спекти млинці на воді, щоб вони були смачні

Покроковий рецепт тонких і ажурних млинців на воді з яйцями

Цікавий і простий варіант приготування млинчиків з дірочками. Всього за півгодини ви можете спекти закуску для всієї родини, ще й гостям дістанеться. Тому запишіть його або запам’ятайте рецепт.

Інгредієнти:

  • 4 склянки води;
  • 220 г пшеничного борошна;
  • 3 яйця;
  • 6 ст. л рослинного масла;
  • 1 ст. л цукру;
  • ½ Ч. л солі;
  • 20 г дріжджів;
  • Вершкове масло.

Приготування:

 

  • Для початку зробимо опару. Для цього в миску розминаємо сирі дріжджі, додаємо половину цукру і півсклянки кип’яченої охолодженої води. Добре розмішуємо. Додаємо 1 ст. л просіяного борошна ще раз перемішуємо. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце на 20-30 хвилин;
  • У глибоку миску відправляємо сирі яйця, цукор, що залишився і кухонним віночком збиваємо близько 2 хвилин;
  • Вливаємо решту води, додаємо сіль і розмішуємо;
  • Порційно всипаємо борошно і замішуємо тісто;
  • Залишається тільки додати рослинне масло і все змішати. Чим рідше буде тісто, тим тонше вийдуть млинці. Прибираємо суміш у тепле місце на 30 хвилин;
  • Тепер розігріваємо сковороду змащуємо вершковим маслом і наливаємо тісто. Обсмажуємо з двох сторін.
Цікаве:  Цукати з апельсинових кірок: швидкі рецепти приготування в домашніх умовах

 

Повітряні і ажурні млинці без молока готові. Можете подавати до столу або начинити продуктами.