Покроковий рецепт тонких і ажурних млинців на воді з яйцями
Цікавий і простий варіант приготування млинчиків з дірочками. Всього за півгодини ви можете спекти закуску для всієї родини, ще й гостям дістанеться. Тому запишіть його або запам’ятайте рецепт.
Інгредієнти:
- 4 склянки води;
- 220 г пшеничного борошна;
- 3 яйця;
- 6 ст. л рослинного масла;
- 1 ст. л цукру;
- ½ Ч. л солі;
- 20 г дріжджів;
- Вершкове масло.
Приготування:
- Для початку зробимо опару. Для цього в миску розминаємо сирі дріжджі, додаємо половину цукру і півсклянки кип’яченої охолодженої води. Добре розмішуємо. Додаємо 1 ст. л просіяного борошна ще раз перемішуємо. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце на 20-30 хвилин;
- У глибоку миску відправляємо сирі яйця, цукор, що залишився і кухонним віночком збиваємо близько 2 хвилин;
- Вливаємо решту води, додаємо сіль і розмішуємо;
- Порційно всипаємо борошно і замішуємо тісто;
- Залишається тільки додати рослинне масло і все змішати. Чим рідше буде тісто, тим тонше вийдуть млинці. Прибираємо суміш у тепле місце на 30 хвилин;
- Тепер розігріваємо сковороду змащуємо вершковим маслом і наливаємо тісто. Обсмажуємо з двох сторін.
Повітряні і ажурні млинці без молока готові. Можете подавати до столу або начинити продуктами.