Млинці з бананом: покрокові рецепти для початківців

Млинці з сиром і бананом, запечені в духовці

Корисне і поживне блюдо легко зробити в домашніх умовах. Спочатку ми приготуємо млинці, а потім нафаршируємо їх і відправляємо запікатися в духовку.

Інгредієнти:

  • 250 мл молока;
  • 250 мл гарячої води;
  • 250 г борошна;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л харчової солі;
  • 4 яйця;
  • 80 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 500 г сиру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 2 ст. л цукрової пудри;
  • 4 ст. л сметани;
  • 1 банан.

Приготування:

 

  • 50 г розм’якшеного вершкового масла розтираємо з цукром до однорідності;
  • В окремій мисці збиваємо яйця з сіллю;
  • Змішуємо яєчну суміш з маслом;
  • В іншу ємність наливаємо молоко з гарячою водою;
  • Половину рідкої маси виливаємо в суміш і розмішуємо;
  • У тарілку висипаємо просіяне борошно, в центрі робимо поглиблення, поступово вливаємо суміш і вмішуємо її. Потім перемішуємо міксером, щоб позбутися від грудок;
  • На наступному етапі поступово додаємо решту молочної рідини і залишаємо на 20 хвилин;
  • Сир перетираємо через сито, а потім розминаємо з сухими інгредієнтами;
  • Додаємо сметану і ретельно перемішуємо;
  • Після чого викладаємо дрібно нарізаний банан і розмішуємо ще раз;
  • На сковороду наливаємо тісто і обсмажуємо з двох сторін;
  • По одній стороні готового млинця викладаємо начинку і звертаємо в трубочку;
  • Силіконову форму змащуємо олією, викладаємо в неї фаршировані млинчики;
  • Зверху посипаємо невеликою кількістю цукру і накриваємо харчовою фольгою;
  • Форму ставимо в духовку (170 градусів). Через 5 хвилин знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин.
Цікаве:  Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

 

Така страва підходить для ситного перекусу або святкового столу.