Сирна паска без яєць і сметани
При підготовці до світлого свята, я пропоную розглянути ще один варіант смачного і ситного десерту. Готується він з доступних і простих продуктів. При цьому не доведеться випікати блюдо, тому знадобиться мінімум часу.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 250 мл натурального йогурту без добавок;
- 2 ст. л натурального меду;
- 100 г кураги та родзинок.
Приготування:
- У миску з сиром додаємо йогурт, і доводимо до однорідного стану за допомогою заглибного блендера;
- Відправляємо в тарілку натуральний мед, і знову збиваємо;
- Курагу попередньо замочуємо в окропі, потім подрібнюємо. Родзинки промиваємо й обсушуємо. Після чого додаємо інгредієнти до решти продуктів і розмішуємо. При бажанні можна використовувати горіхи, цукати, сухофрукти;
- Пасочницу добре промиваємо, збираємо і ставимо на тарілку, в яку буде стікати сироватка;
- Марлю змочують у воді і вичавлюємо, потім складаємо в два шари і форму застеляємо;
- Акуратно викладаємо сирну суміш, розрівнюємо поверхню і утрамбовується.
Ставимо в холодильник на 12-24 години, потім витягаємо з форми і прикрашаємо на свій розсуд. Приємного апетиту!
Завдяки цій добірці простих рецептів з покроковими етапами приготування, ви зможете підготувати до святкового столу чудовий десерт, який обов’язково всім сподобається.