Класична сирна паска зі згущеним молоком
Зовсім скоро Великдень, тому слід заздалегідь підібрати підходящий рецепт приготування десерту з сиру. Частування виходить гарним і смачним, близьким людям обов’язково сподобається.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 200 г домашньої сметани;
- 150 г вершкового масла;
- 1 банку вареного згущеного молока;
- 8 г ванільного цукру;
- Родзинки і цукати.
Приготування:
- Родзинки промиваємо і заливаємо водою на кілька хвилин. Потім обсушуємо за допомогою паперових рушників;
- Сир перетираємо через сито. Щоб добитися до однорідності, робимо це кілька разів. Процес досить довгий, тому наберіться терпіння;
- Додаємо варену згущенку. Перемішуємо ложкою або лопаткою. При необхідності скористайтеся заглибним блендером;
- В окрему ємність відправляємо сметану, розтоплене вершкове масло і збиваємо кухонним віночком;
- Вершкову суміш перекладаємо в тарілку з сиром, додаємо цукати, сметану і розмішуємо;
- У форму викладаємо марлю, наповнюємо підготовленою масою і зверху ставимо гніт, наприклад миску з водою.
Прибираємо в холодильник на ніч. Потім витягуємо і форми, прибираємо марлю і викладаємо на красиве блюдо. Залишається тільки прикрасити на свій розсуд.