Сирна паска без яєць — 8 простих і покрокових рецептів

Класична сирна паска зі згущеним молоком

Зовсім скоро Великдень, тому слід заздалегідь підібрати підходящий рецепт приготування десерту з сиру. Частування виходить гарним і смачним, близьким людям обов’язково сподобається.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 200 г домашньої сметани;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • 8 г ванільного цукру;
  • Родзинки і цукати.

Приготування:

 

  • Родзинки промиваємо і заливаємо водою на кілька хвилин. Потім обсушуємо за допомогою паперових рушників;
  • Сир перетираємо через сито. Щоб добитися до однорідності, робимо це кілька разів. Процес досить довгий, тому наберіться терпіння;
  • Додаємо варену згущенку. Перемішуємо ложкою або лопаткою. При необхідності скористайтеся заглибним блендером;
  • В окрему ємність відправляємо сметану, розтоплене вершкове масло і збиваємо кухонним віночком;
  • Вершкову суміш перекладаємо в тарілку з сиром, додаємо цукати, сметану і розмішуємо;
  • У форму викладаємо марлю, наповнюємо підготовленою масою і зверху ставимо гніт, наприклад миску з водою.
Цікаве:  Млинці з бананом: покрокові рецепти для початківців

 

Прибираємо в холодильник на ніч. Потім витягуємо і форми, прибираємо марлю і викладаємо на красиве блюдо. Залишається тільки прикрасити на свій розсуд.