Сирна паска без яєць — 8 простих і покрокових рецептів

Покроковий рецепт царської сирної паски без яєць

Основним інгредієнтом великоднього десерту є сир, який корисний для нашого організму. Таке блюдо без випічки готується один раз в році. Для цього використовується спеціальна форма – «Пасочница», завдяки якій паска виходить у вигляді піраміди з літерами «ХВ».

Інгредієнти:

  • 700 г домашнього сиру;
  • 150 г цукрового піску;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 8 г ванільного цукру;
  • Цедра і родзинки.

Приготування:

 

  • Щоб отримати однорідну сирну масу, продукт перебиваємо блендером або перетираємо через сито і перекладаємо в миску;
  • В окремій ємності ретельно перемішуємо сметану з цукровим піском і ванільним цукром;
  • Сметанную суміш додаємо в сир і гарненько розмішуємо;
  • Викладаємо розм’якшене або розтоплене вершкове масло. Доводимо до однорідності за допомогою заглибного блендера;
  • Заздалегідь промиваємо й обсушуємо родзинки. Відправляємо його в сирну масу разом з цедрою цитрусових фруктів. Ретельно перемішуємо;
  • Якщо у вас немає пасочніци, то підійде будь-яка форма, яку застеляємо сухою марлею і заповнюємо підготовленою масою;
  • Прибираємо на ніч у холодильник. Якщо ви використали звичайну форму, то можете самостійно прикрасити десерт літерами «ХВ».
Цікаве:  Цибульні кільця в клярі: 14 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

При бажанні, зверху страву поливаємо розтопленим темним шоколадом. У цьому випадку, десерт виходить ще смачніше. Особливо сподобається дітям.