Покроковий рецепт царської сирної паски без яєць
Основним інгредієнтом великоднього десерту є сир, який корисний для нашого організму. Таке блюдо без випічки готується один раз в році. Для цього використовується спеціальна форма – «Пасочница», завдяки якій паска виходить у вигляді піраміди з літерами «ХВ».
Інгредієнти:
- 700 г домашнього сиру;
- 150 г цукрового піску;
- 100 г вершкового масла;
- 200 г сметани;
- 8 г ванільного цукру;
- Цедра і родзинки.
Приготування:
- Щоб отримати однорідну сирну масу, продукт перебиваємо блендером або перетираємо через сито і перекладаємо в миску;
- В окремій ємності ретельно перемішуємо сметану з цукровим піском і ванільним цукром;
- Сметанную суміш додаємо в сир і гарненько розмішуємо;
- Викладаємо розм’якшене або розтоплене вершкове масло. Доводимо до однорідності за допомогою заглибного блендера;
- Заздалегідь промиваємо й обсушуємо родзинки. Відправляємо його в сирну масу разом з цедрою цитрусових фруктів. Ретельно перемішуємо;
- Якщо у вас немає пасочніци, то підійде будь-яка форма, яку застеляємо сухою марлею і заповнюємо підготовленою масою;
- Прибираємо на ніч у холодильник. Якщо ви використали звичайну форму, то можете самостійно прикрасити десерт літерами «ХВ».
При бажанні, зверху страву поливаємо розтопленим темним шоколадом. У цьому випадку, десерт виходить ще смачніше. Особливо сподобається дітям.