Сирна паска без яєць з вершками
Пропоную вам чудовий рецепт святкової страви. У ньому чудово поєднуються всі компоненти. Щоб десерт не розвалився, краще використовувати жирні вершки.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 150 г 33% вершків;
- 100 г фруктового пюре;
- 100 г цукрового піску;
- 1 ч. л ванільного екстракту;
- 150 г желатину;
- 90 мл води.
Приготування:
- В першу чергу замочуємо желатин холодною водою. Залишаємо на 20 хвилин набухати;
- Заглибним блендером робимо пюре з фруктів або ягід;
- В окремій чашці змішуємо сир з вершками, додаємо цукор і ванільний екстракт. Пробиваємо блендером до отримання однорідної суміші;
- Набряклий желатин розігріваємо в мікрохвильовій печі і стежимо, щоб він не закипів;
- Міксером збиваємо сирну масу і одночасно вливаємо тонкою цівкою желатин;
- Спробуйте суміш на смак, і при необхідності додайте ще цукрового піску;
- Отриману суміш ділимо на дві порції, в одну додаємо фруктове пюре і ретельно перемішуємо;
- Заливаємо суміш в пасочницу, спочатку білу масу, а потім фруктову. Прибираємо в холодильник на 5-6 годин.
Перед подачею акуратно знімаємо форму, при бажанні прикрашаємо фруктами і листочками м’яти. Приємного апетиту!