Сирна паска без яєць: класичний рецепт з родзинками
Ніжний десерт до Великодня можна приготувати досить просто. Варіант простий, тому навіть недосвідчена господиня зможе зробити до свята таке чудове блюдо.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 10 г желатину;
- 90 г цукрової пудри;
- 200 г сметани;
- 100 г родзинок.
Приготування:
- Желатин висипаємо в миску і заливаємо 3 ст. л води. Залишаємо набухати;
- Сир перебиваємо в чаші блендера до однорідності, щоб не було грудочок;
- Родзинки перебираємо і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім обсушуємо на паперових рушниках;
- Набряклий желатин ставимо на водяну баню до повного розчинення. До кипіння не доводимо;
- Сир перекладаємо в миску, додаємо сметану (30%), ванільний цукор і гарненько перемішуємо;
- Відправляємо в масу родзинки, цукрову пудру, желатин і розмішуємо;
- Суху марлю застеляємо в спеціальну форму, яку попередньо потрібно помити;
- Наповнюємо форму сирною масою і добре утрамбовуємо, щоб малюнок залишився на десерт;
- Прибираємо в холодильник мінімум на 5 годин.
Красиве і святкове блюдо без сирих яєць готове до подачі на стіл. Приємного апетиту!