Паска сирна на 1 кг сиру
Цей десерт є незамінним атрибутом світлого свята. Наступний рецепт підходить для лінивих людей, адже страва не потрібно випікати. Крім того, ми не будемо додавати в нього сирі яйця.
Інгредієнти:
- 1 кг сиру;
- 2 ст. л сметани;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г родзинок;
- 100 г цукатів;
- 80 г цукрової пудри;
- Ванільний цукор.
Приготування:
- В першу чергу родзинки заливаємо окропом і залишаємо на кілька хвилин;
- Сир перекладаємо в миску і перебиваємо заглибним блендером до однорідності. Якщо у вас немає такого обладнання, то продукт можна 3 рази перетерти через сито;
- До сиру додаємо вершкове масло, цукрову пудру, нежирну сметану і ванільний цукор. Збиваємо блендером, щоб позбутися від усіх грудочок;
- У сирну масу додаємо цукати і родзинки. При бажанні можна використовувати горіхи;
- Пасочницу або будь-яку іншу форму застеляємо марлею. Викладаємо приготовану суміш, ущільнюємо її і розрівнюємо;
- Загортаємо краї марлі, встановлюємо плоску тарілку, а зверху небудь вантаж;
- Прибираємо в холодильник на ніч.
Після чого акуратно витягаємо десерт з форми, і прикрашаємо його на свій розсуд. Для приготування краще використовувати домашні продукти.