Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

Пшоняна каша з родзинками в домашніх умовах

Такий варіант страви ідеально підходить для сніданку. Воно насичує на тривалий час і надає енергію на цілий день. Обов’язково спробуйте скористатися цим рецептом.

Інгредієнти:

  • 100 г пшона;
  • 300 мл молока;
  • 50 мл води;
  • 100 г родзинок;
  • 20 г вершкового масла;
  • Харчова сіль;
  • Цукровий пісок.

Приготування:

 

  • Пшоно промиваємо 2-3 рази;
  • У каструлю вливаємо молоко з водою. Додаємо сіль, розмішуємо і ставимо на плиту;
  • Коли рідина закипить, то висипаємо крупу. Варимо на повільному вогні 15-20 хвилин;
  • В кінці додаємо розпарені родзинки і цукор за бажанням. Перемішуємо і знімаємо з плити;
  • Залишаємо настоюватися на кілька хвилин.

 

Перед подачею додаємо шматочок вершкового масла при бажанні.

Покроковий рецепт пшоняної каші на молоці в мультиварці

Тепер розглянемо варіант приготування страви вдома в мультиварці без відстрочки старту. Завдяки сучасній техніці, ми підготуємо кашу легко і швидко.

Цікаве:  Сирне печиво в духовці: 13 простих і смачних рецептів

Інгредієнти:

  • 150 г пшоняної крупи;
  • 320 мл води;
  • 320 мл молока;
  • Щіпка солі;
  • 1 склянку цукрового піску.

Приготування:

 

  • У чашу мультиварки висипаємо промиту крупу;
  • Заливаємо водою і молоком;
  • Додаємо цукор і сіль за смаком, після чого розмішуємо;
  • Накриваємо кришкою, включаємо режим «Молочна каша» на 30 хвилин.

 

Після закінчення цього часу можете залишити на підігріві, якщо хочете отримати більш густу страву. Приємного апетиту!

Навіть якщо вам не подобається молочна каша з пшона, все одно постарайтеся включати її в своє меню. Спробуйте поекспериментувати з додатковими інгредієнтами, щоб поліпшити смак.