Класична пшоняна каша на молоці
Пропоную вам ознайомитися з традиційним способом приготування смачної і корисної каші з пшоняної крупи. Для цього не знадобляться спеціальні навички та досвід.
Інгредієнти:
- 1 склянку пшона;
- 2 склянки води;
- 2 склянки молока;
- 30 г вершкового масла;
- Сіль за смаком;
- 2 ст. л цукрового піску.
Приготування:
- Крупу ретельно промиваємо, поки вода не стане прозорою. Потім обдаємо окропом;
- Пересипаємо пшоно в каструлю, заливаємо водою і включаємо плиту;
- Після закипання знімаємо пінку і зменшуємо до середнього вогню. Готуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина;
- Потім вливаємо гаряче молоко, додаємо цукор з сіллю і розмішуємо. Варимо на повільному вогні, періодично помішуючи, близько 20 хвилин;
- Потім знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу перекладаємо кашу на тарілку і додаємо шматок вершкового масла. Подаємо до столу в теплому вигляді.