Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

Класична пшоняна каша на молоці

Пропоную вам ознайомитися з традиційним способом приготування смачної і корисної каші з пшоняної крупи. Для цього не знадобляться спеціальні навички та досвід.

Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона;
  • 2 склянки води;
  • 2 склянки молока;
  • 30 г вершкового масла;
  • Сіль за смаком;
  • 2 ст. л цукрового піску.

Приготування:

 

  • Крупу ретельно промиваємо, поки вода не стане прозорою. Потім обдаємо окропом;
  • Пересипаємо пшоно в каструлю, заливаємо водою і включаємо плиту;
  • Після закипання знімаємо пінку і зменшуємо до середнього вогню. Готуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина;
  • Потім вливаємо гаряче молоко, додаємо цукор з сіллю і розмішуємо. Варимо на повільному вогні, періодично помішуючи, близько 20 хвилин;
  • Потім знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Цікаве:  Салати на святковий стіл (швидко, смачно і недорого)

 

Після закінчення зазначеного часу перекладаємо кашу на тарілку і додаємо шматок вершкового масла. Подаємо до столу в теплому вигляді.