Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

Пшоняна каша з яйцем

Якщо ви хочете почати день зі здорової їжі, то пропоную вам скористатися наступним рецептом приготування корисного і смачного блюда з доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • ½ Склянку пшоняної крупи;
  • 1 стакан молока;
  • 3 склянки води;
  • 1 яйце;
  • Цукор і сіль за смаком;
  • Вершкове масло.

Приготування:

 

  • Для початку доведеться зайнятися нудним заняттям – перебираємо крупу;
  • Після чого її необхідно ретельно промивати холодною, а потім гарячою водою;
  • Пшоно відправляємо в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 3 хвилин і зливаємо рідину;
  • Наступним кроком ще раз промиваємо крупу;
  • Пшоно знову пересипаємо в каструлю, заливаємо 2 склянками води. Після закипання, додаємо сіль, розмішуємо і варимо близько 15 хвилин на повільному вогні;
  • В окремій ємності розігріваємо молоко і вливаємо його в каструлю з пшоном, коли рідина випарується;
  • Через пару хвилин додаємо збите яйце, перемішуємо і через 2-3 хвилини знімаємо з плити;
  • Залишаємо кашу нудитися під кришкою 15-20 хвилин.
Цікаве:  Млинці з червоною ікрою: як приготувати і красиво загорнути

 

Перед подачею додаємо цукор за смаком і вершкове масло.