Пшоняна каша на молоці в духовці
Смачну страву можна готувати в духовці. Таку кашу включають не тільки в дитяче меню, але і в раціон дорослих людей, адже вона володіє корисними властивостями.
Інгредієнти:
- 100 г пшоняної крупи;
- 500 мл молока;
- 2 ст. л цукрового піску;
- Щіпка харчової солі;
- 50 г вершкового масла.
Приготування:
- Ретельно промиваємо крупу кілька разів. Потім заливаємо її окропом і залишаємо на пару хвилин;
- Тим часом в горщик вливаємо молоко і розчиняємо в ньому сіль з цукром;
- Висипаємо пшоно, додаємо кілька шматочків вершкового масла;
- Ставимо в духовку (180 градусів) на 1,5-2 години.
Горщик кришкою не накриваємо, духовку заздалегідь не розігріваємо. Перед вживанням знімаємо шкірочку.
Покрокове приготування пшоняної каші з гарбузом на молоці
Пшоно корисно для нашого організму. А якщо його приготувати разом з гарбузом, то страва буде багата мікроелементами, антиоксидантами і вітамінами. Тому зробіть таку кашу для своєї сім’ї.
Інгредієнти:
- 1 склянку пшоняної крупи;
- 500 г гарбуза;
- 3 стакан молока;
- Цукор і сіль за вподобанням.
Приготування:
- Пшоно заливаємо окропом на кілька хвилин, після чого добре промиваємо в декількох водах;
- У каструлю вливаємо молоко і доводимо його до кипіння;
- Додаємо очищену і нарізану гарбуз;
- Коли рідина повторно закипить, то закладаємо крупу. Розмішуємо і варимо на середньому вогні протягом 15-20 хвилин. Не забуваємо помішувати страву, щоб воно не підгоріло;
- В кінці додаємо цукор, сіль і розмішуємо.
Розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Якщо вам не подобаються шматочки гарбуза, то її можна подрібнити на тертці. Приємного апетиту!