Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

Пшоняна каша на молоці в духовці

Смачну страву можна готувати в духовці. Таку кашу включають не тільки в дитяче меню, але і в раціон дорослих людей, адже вона володіє корисними властивостями.

Інгредієнти:

  • 100 г пшоняної крупи;
  • 500 мл молока;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • Щіпка харчової солі;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

 

  • Ретельно промиваємо крупу кілька разів. Потім заливаємо її окропом і залишаємо на пару хвилин;
  • Тим часом в горщик вливаємо молоко і розчиняємо в ньому сіль з цукром;
  • Висипаємо пшоно, додаємо кілька шматочків вершкового масла;
  • Ставимо в духовку (180 градусів) на 1,5-2 години.

 

Горщик кришкою не накриваємо, духовку заздалегідь не розігріваємо. Перед вживанням знімаємо шкірочку.

Покрокове приготування пшоняної каші з гарбузом на молоці

Пшоно корисно для нашого організму. А якщо його приготувати разом з гарбузом, то страва буде багата мікроелементами, антиоксидантами і вітамінами. Тому зробіть таку кашу для своєї сім’ї.

Цікаве:  Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 1 склянку пшоняної крупи;
  • 500 г гарбуза;
  • 3 стакан молока;
  • Цукор і сіль за вподобанням.

Приготування:

 

  • Пшоно заливаємо окропом на кілька хвилин, після чого добре промиваємо в декількох водах;
  • У каструлю вливаємо молоко і доводимо його до кипіння;
  • Додаємо очищену і нарізану гарбуз;
  • Коли рідина повторно закипить, то закладаємо крупу. Розмішуємо і варимо на середньому вогні протягом 15-20 хвилин. Не забуваємо помішувати страву, щоб воно не підгоріло;
  • В кінці додаємо цукор, сіль і розмішуємо.

 

Розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Якщо вам не подобаються шматочки гарбуза, то її можна подрібнити на тертці. Приємного апетиту!