Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

Простий покроковий рецепт рідкої пшоняної каші на молоці

Пропоную вам легкий варіант, який підійде для початківців господарок. Нічого складного в приготуванні немає, тому спробуйте зробити таке блюдо для своїх близьких людей.

Інгредієнти:

  • 400 г пшоняної крупи;
  • 800 мл молока;
  • 4 ст. л цукру;
  • ½ Ч. л харчової солі.

Приготування:

 

  • Пшоно перебираємо і промиваємо;
  • У каструлю вливаємо 1 л води, і після закипання висипаємо в неї крупу;
  • Коли рідина повторно закипить, то зливаємо її. Це необхідно для того, щоб позбутися гіркоти;
  • Тепер заливаємо крупу чистою водою (800 мл). Після закипання додаємо сіль з цукром і розмішуємо. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і чекаємо близько 10 хвилин, поки рідина не випарується;
  • Після цього вливаємо в каструлю молоко, перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо нудитися на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.
Цікаве:  Крабові палички, фаршировані різними начинками з недорогих продуктів

 

Рідке блюдо готове. Перед подачею додаємо вершкове масло і фрукти за бажанням.