Простий покроковий рецепт рідкої пшоняної каші на молоці
Пропоную вам легкий варіант, який підійде для початківців господарок. Нічого складного в приготуванні немає, тому спробуйте зробити таке блюдо для своїх близьких людей.
Інгредієнти:
- 400 г пшоняної крупи;
- 800 мл молока;
- 4 ст. л цукру;
- ½ Ч. л харчової солі.
Приготування:
- Пшоно перебираємо і промиваємо;
- У каструлю вливаємо 1 л води, і після закипання висипаємо в неї крупу;
- Коли рідина повторно закипить, то зливаємо її. Це необхідно для того, щоб позбутися гіркоти;
- Тепер заливаємо крупу чистою водою (800 мл). Після закипання додаємо сіль з цукром і розмішуємо. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і чекаємо близько 10 хвилин, поки рідина не випарується;
- Після цього вливаємо в каструлю молоко, перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо нудитися на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.
Рідке блюдо готове. Перед подачею додаємо вершкове масло і фрукти за бажанням.