Фаршировані яйця на святковий стіл: 13 покрокових рецептів швидкого приготування

Курячі яйця – це один з найбільш корисних продуктів, який легко засвоюються організмом. Вони використовуються для приготування різноманітних страв.

Але їх додають не тільки в салати і смажать на сковороді, але і начиняють різними інгредієнтами. Фаршировані яйця можна готувати в звичайні дні на сніданок, обід або вечерю. Але, найчастіше, господині роблять їх на святковий стіл.

Слід зазначити, що така закуска швидко псується, тому готувати її рекомендується безпосередньо перед подачею.

Я пропоную вам розглянути кілька простих і смачних рецептів швидкого приготування. Тільки основний продукт закуски слід відварити заздалегідь. Обов’язково перевіряйте їх на свіжість. Опустіть в ємність з водою, і якщо яйце спливло, то його не можна вживати в їжу.

Яйця, фаршировані червоною ікрою — проста і смачний рецепт для святкового столу

Ікра є дорогим продуктом, тому багато людей, які можуть дозволити собі купити її тільки під час свят. З неї можна зробити чудову закуску, яка готується дуже швидко, буквально за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • Червона ікра;
  • Кріп;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль за смаком;
  • 2 ст. л домашнього майонезу.

Приготування:

 

  • Яйця заздалегідь потрібно відварити круто. Для цього варимо близько 10 хвилин, після закипання води. Охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи;
  • Потім розрізаємо вздовж на дві частини;
  • Білки відділяємо від жовтків;
  • В окрему миску відправляємо жовтки, тертий сир, додаємо трохи перцю і солі;
  • Заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо;
  • Білки фаршируємо приготовленої начинкою;
  • Викладаємо на плоску тарілку з листям салату;
  • Зверху додаємо червону ікру і прикрашаємо гілочками кропу.

 

Закуска виходить проста, але неймовірно смачна. Якщо чекаєте багато гостей, то відваріть більше яєць.

Швидкий рецепт фаршированих яєць з курячою печінкою

Закуску з ніжною начинкою можна зробити в домашніх умовах. З курячої печінки готують паштет і різні страви, так як вона є корисним і смачним продуктом.

Інгредієнти:

  • 7 яєць;
  • 100 г майонезу;
  • 100 г курячої печінки;
  • Чорний мелений перець за смаком;
  • Харчова сіль;
  • Часник;
  • Кріп.

Приготування:

 

  • Яйця акуратно розрізаємо вздовж навпіл. Відокремлюємо білки від жовтків;
  • На наступному етапі варену курячу печінку подрібнюємо на тертці і відправляємо в миску з жовтками;
  • Підсолюємо, перчимо, додаємо часник, пропущений через прес;
  • Заправляємо майонезом, ретельно розминаємо і перемішуємо;
  • Красиву тарілку оформляємо гілочками кропу або листям салату;
  • Білки наповнюємо приготовленої масою, злегка ущільнюємо, а потім робимо невелику гірку. Викладаємо на блюдо;
  • Закуску зверху змащуємо тонким шаром майонезу, і при бажанні прикрашаємо зеленню.

 

Подаємо в холодному вигляді на святковий стіл. Приємного апетиту!

Яйця, фаршировані грибами і цибулею

Перевірений рецепт приготування ароматної закуски, яка буде доречною на будь-якому святі. У начинці поєднуються всі продукти, і створюють чудовий смак.

Інгредієнти:

  • 10 яєць;
  • 300 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст. л майонезу;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
  • Додаємо в сковороду дрібно нарізані гриби, перемішуємо. Після випаровування вологи готуємо ще 2-3 хвилини. При бажанні солимо і перчимо за смаком;
  • У миску кладемо порізану петрушку;
  • Натираємо 8 жовтків на дрібній тертці і додаємо до зелені;
  • Тепер перекладаємо остиглі гриби з цибулею;
  • Заправляємо майонезом і перемішуємо;
  • Пробуємо начинку на смак, і при необхідності додаємо перець з сіллю;
  • Пасту залишаємо остигати і для зручності перекладаємо її в кондитерський мішечок;
  • Половинки білків викладаємо на тарілку і фаршируємо приготованою масою.

 

Прикрашаємо зеленню і подрібненими волоськими горіхами, які надають пікантність закуски.

Смачний рецепт фаршированих яєць з м’ясом криля

З дрібних креветок роблять такий натуральний продукт, як м’ясо криля. Воно дуже корисне для організму, так як багате поживними речовинами. З нього роблять ситну і смачну закуску до свята і у звичайні дні.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 1 банку кріля;
  • 50 г вершкового масла;
  • Зерна граната;
  • Листя салату;
  • Петрушка.

Приготування:

 

  • Заздалегідь відварюємо яйця круто. Розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки від білків;
  • У чашу блендера перекладаємо кріль, який можна замінити відвареними креветками;
  • Додаємо жовтки і вершкове масло;
  • Збиваємо до утворення однорідної маси;
  • Для зручності пасту перекладаємо в кондитерський мішок;
  • Начиняємо білки, приготованою сумішшю;
  • На блюдо викладаємо листя салату і розподіляємо фаршировані яйця.

 

Зверху прикрашаємо листочками петрушки і зернами граната. Приємного апетиту!

Фаршировані яйця з печінкою тріски і огірком на святковий стіл

Буквально за 10 хвилин, до Нового року можна приготувати смачну закуску. З печінки тріски виходять чудові бутерброди, про які я писав раніше. Цей продукт містить корисні мікроелементи.

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 1 банку печінки тріски;
  • 2 маринованих огірочка;
  • Зелена цибуля;
  • Морква;
  • Помідори черрі;
  • Листя салату;
  • Консервована кукурудза;
  • Майонез;
  • Червона ікра за бажанням.

Приготування:

 

  • Варені яйця акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки. Витягаємо жовток, відправляємо його в миску і розминаємо вилкою;
  • Додаємо печінку тріски. Її також розминаємо за допомогою вилки;
  • До начинки відправляємо подрібнені огірочки і зелений лук;
  • Заправляємо майонезом і розмішуємо;
  • Білки наповнюємо, приготованою масою.

 

Для красивої подачі закуски на святковий стіл, на тарілку викладаємо листя салату, а зверху яйця. Прикрашаємо смужками моркви, помідорів чері, зернами кукурудзи. При бажанні можете додати трохи червоної ікри.

Покроковий рецепт фаршированих яєць з крабовими паличками і сиром

Пропоную вам ще один варіант швидкого приготування смачної закуски для святкового столу. Знадобиться всього кілька хвилин вільного часу.

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 90 г плавленого сиру;
  • 4 шт крабових паличок;
  • Зелень;
  • Майонез.

Приготування:

 

  • Відварені яйця розрізаємо навпіл і отримуємо жовтки;
  • За допомогою ножа або терки подрібнюємо жовтки;
  • Дрібно нарізаємо крабові палички і відправляємо до начинки;
  • Плавлений сирок попередньо прибираємо в морозилку, а потім натираємо на дрібній тертці. Перекладаємо в тарілку з іншими продуктами;
  • Додаємо рубану зелень;
  • Заправляємо майонезом і перемішуємо;
  • Білки наповнюємо приготованою масою.
Цікаве:  Бутерброди з авокадо: 10 простих рецептів приготування

 

Закуску викладаємо на тарілку, і при бажанні прикрашаємо гілочками кропу. Приємного апетиту!

Яйця, фаршировані шпротами і плавленим сиром

Шпроти є найпопулярнішим продуктом на святковому столі. З них готують різноманітні закуски і бутерброди. Також ними фарширують яйця, виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 150 г шпротів;
  • 60 г плавленого сиру;
  • Зелена цибуля;
  • 1,5 ст. л майонезу;
  • Харчова сіль за вподобанням.

Приготування:

 

  • Яйця варимо круто близько 10 хвилин;
  • Розрізаємо навпіл і жовтки відправляємо в глибоку миску;
  • Сирок ріжемо на шматочки і додаємо до жовтків;
  • Перекладаємо в начинку шпроти;
  • Подрібнений зелений лук відправляємо до решти продуктів;
  • Солимо за смаком і заправляємо майонезом;
  • Заглибним блендером доводимо до однорідної маси;
  • Ложкою наповнюємо білки.

 

Прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо до святкового столу.

Рецепт фаршированих яєць з сиром, часником і майонезом

Це один з найпростіших і швидких способів приготування смачної закуски. До складу входять недорогі і доступні продукти. При цьому гості практично моментально зметуть страву зі столу.

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 100 г плавленого сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • Майонез;
  • Свіжий;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Яйця розрізаємо, витягаємо жовтки і подрібнюємо їх вилкою;
  • Заморожений плавлений сир натираємо на тертці і відправляємо до жовтків;
  • В начинку додаємо часник, пропущений через прес, майонез і все перемішуємо;
  • Білки фаршируємо приготованою масою;
  • Викладаємо на тарілку;
  • Тепер займемося оформленням страви для святкового столу. Для цього огірок очищаємо від шкірки. За допомогою овочечистки нарізаємо на тонкі слайсы. Злегка завертаючи, викладаємо по краю тарілки.

 

Посипаємо рубаним кропом. Ароматна і ситна закуска готова. Приємного апетиту!

Яйця, фаршировані кількою пряного посолу

Пропоную вам скористатися бюджетним варіантом приготування святкової закуски. Незважаючи на використання недорогих продуктів, страва виходить смачним і ситним.

Інгредієнти:

 

  • 5 яєць;
  • 12 шт кільки;
  • ½ Ч. л гірчиці;
  • 40 г вершкового масла;
  • Зелену цибулю.

 

Приготування:

 

  • Кільку перекладаємо в миску. Відбираємо 10 шматочків для прикраси;
  • Решту подрібнюємо вилкою;
  • Додаємо розм’якшене вершкове масло, гірчицю і перемішуємо;
  • Варені яйця очищаємо і ріжемо уздовж. Жовтки відправляємо в начинку, розтираємо виделкою і перемішуємо;
  • Білки фаршируємо начинкою, прикрашаємо шматочком кільки і рубаним зеленим луком.

 

Найпростіша закуска швидкого приготування готова, можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Покрокове приготування фаршированих яєць з буряком і оселедцем

Оселедець під шубою в міні-варіанті. Готується така закуска швидше і простіше, ніж салат. Беріть на замітку цей простий рецепт приготування.

Інгредієнти:

  • 10 яєць;
  • 2 варені буряків;
  • 1 філе оселедця;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 200 г майонезу;
  • 50 мл 9% оцту;
  • 50 мл води;
  • Зелень;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Варені яйця акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки;
  • Відокремлюємо білки від жовтків;
  • Буряк натираємо на крупній тертці;
  • Цибулю подрібнюємо ножем або в чаші блендера. Заливаємо водою і оцтом. Залишаємо маринуватися на кілька хвилин;
  • Часник пропускаємо через спеціальний прес;
  • Також нам потрібно подрібнити кріп;
  • Філе оселедця поділяємо на дві частини. Одну подрібнюємо, а другу нарізаємо на шматки середнього розміру;
  • Буряк перекладаємо в глибоку миску, злегка підсолюємо і вливаємо одну ложку рослинного масла, щоб інші продукти не забарвилося в червоний колір;
  • Заправляємо майонезом і перемішуємо;
  • Додаємо всі інші інгредієнти і дрібні шматочки оселедця. Всі добре розмішуємо;
  • Білки наповнюємо начинкою, зверху викладаємо шматочки риби і прикрашаємо кропом.

 

Якщо у вас мало часу перед Новим роком, то скористайтеся цим простим і швидким рецептом.

Яйця, фаршировані червоною рибою

На святковому столі, часто, присутні закуски з червоної риби. Пропоную вам чудовий варіант з неповторним смаком. Гості будуть в захваті.

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 150 г форелі або сьомги;
  • Петрушка;
  • Майонез.

Приготування:

 

  • Яйця варимо круто, розрізаємо вздовж і витягуємо жовтки, які розминаємо вилкою;
  • Петрушку подрібнюємо і змішуємо з жовтками;
  • Заправляємо майонезом і перемішуємо;
  • Рибу нарізаємо на тонкі смужки;
  • Білки начиняємо приготованою масою;
  • Зверху викладаємо рибу, яку звертаємо в невеликі рулети.

 

Закуску прикрашаємо зеленню, зернами граната і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Смачний і простий рецепт фаршированих яєць з паштетом

Один з найлегших способів приготування святкової закуски. Нам знадобиться мінімальний набір продукти, і трохи вільного часу.

Інгредієнти:

  • 10 яєць;
  • 100 г паштету;
  • Зелень;
  • 2 ст. л майонезу.

Приготування:

 

  • Варені яйця розрізаємо вздовж навпіл. Жовтки витягаємо і перекладаємо в миску;
  • До жовтків додаємо паштет, трохи підсолюємо, заправляємо майонезом і розмішуємо;
  • Яйця фаршируємо начинкою і прикрашаємо зеленню.

 

Незважаючи на найпростіше приготування, закуска володіє чудовим смаком.

Яйця, фаршировані авокадо

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, то приготуйте закуску за наступним рецептом. У авокадо містяться корисні жири, тому їх рекомендується включати в свій раціон.

Інгредієнти:

  • 6 яєць;
  • 2 авокадо;
  • Часник за смаком;
  • Сіль;
  • Мелений чорний перець;
  • 1 ст. л майонезу;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Авокадо розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо кісточку і виймаємо м’якоть за допомогою ложки;
  • До фрукту додаємо пресований часник і розминаємо вилкою;
  • Яйця розрізаємо, і жовтки відправляємо в тарілку з авокадо;
  • Начинку солимо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо;
  • Наповнюємо білки, приготованою масою.

 

Викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!

Я зробив добірку фаршированих яєць, з найпопулярнішими варіантами начинок. Ви можете поекспериментувати зі складом закуски, яка дозволяє урізноманітнити святкове меню.