Курячі яйця – це один з найбільш корисних продуктів, який легко засвоюються організмом. Вони використовуються для приготування різноманітних страв.
Але їх додають не тільки в салати і смажать на сковороді, але і начиняють різними інгредієнтами. Фаршировані яйця можна готувати в звичайні дні на сніданок, обід або вечерю. Але, найчастіше, господині роблять їх на святковий стіл.
Слід зазначити, що така закуска швидко псується, тому готувати її рекомендується безпосередньо перед подачею.
Я пропоную вам розглянути кілька простих і смачних рецептів швидкого приготування. Тільки основний продукт закуски слід відварити заздалегідь. Обов’язково перевіряйте їх на свіжість. Опустіть в ємність з водою, і якщо яйце спливло, то його не можна вживати в їжу.
Яйця, фаршировані червоною ікрою — проста і смачний рецепт для святкового столу
Ікра є дорогим продуктом, тому багато людей, які можуть дозволити собі купити її тільки під час свят. З неї можна зробити чудову закуску, яка готується дуже швидко, буквально за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 100 г сиру твердих сортів;
- Червона ікра;
- Кріп;
- Мелений чорний перець;
- Сіль за смаком;
- 2 ст. л домашнього майонезу.
Приготування:
- Яйця заздалегідь потрібно відварити круто. Для цього варимо близько 10 хвилин, після закипання води. Охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи;
- Потім розрізаємо вздовж на дві частини;
- Білки відділяємо від жовтків;
- В окрему миску відправляємо жовтки, тертий сир, додаємо трохи перцю і солі;
- Заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо;
- Білки фаршируємо приготовленої начинкою;
- Викладаємо на плоску тарілку з листям салату;
- Зверху додаємо червону ікру і прикрашаємо гілочками кропу.
Закуска виходить проста, але неймовірно смачна. Якщо чекаєте багато гостей, то відваріть більше яєць.
Швидкий рецепт фаршированих яєць з курячою печінкою
Закуску з ніжною начинкою можна зробити в домашніх умовах. З курячої печінки готують паштет і різні страви, так як вона є корисним і смачним продуктом.
Інгредієнти:
- 7 яєць;
- 100 г майонезу;
- 100 г курячої печінки;
- Чорний мелений перець за смаком;
- Харчова сіль;
- Часник;
- Кріп.
Приготування:
- Яйця акуратно розрізаємо вздовж навпіл. Відокремлюємо білки від жовтків;
- На наступному етапі варену курячу печінку подрібнюємо на тертці і відправляємо в миску з жовтками;
- Підсолюємо, перчимо, додаємо часник, пропущений через прес;
- Заправляємо майонезом, ретельно розминаємо і перемішуємо;
- Красиву тарілку оформляємо гілочками кропу або листям салату;
- Білки наповнюємо приготовленої масою, злегка ущільнюємо, а потім робимо невелику гірку. Викладаємо на блюдо;
- Закуску зверху змащуємо тонким шаром майонезу, і при бажанні прикрашаємо зеленню.
Подаємо в холодному вигляді на святковий стіл. Приємного апетиту!
Яйця, фаршировані грибами і цибулею
Перевірений рецепт приготування ароматної закуски, яка буде доречною на будь-якому святі. У начинці поєднуються всі продукти, і створюють чудовий смак.
Інгредієнти:
- 10 яєць;
- 300 г печериць;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 3 ст. л майонезу;
- Сіль і перець за смаком;
- Зелень.
Приготування:
- Подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
- Додаємо в сковороду дрібно нарізані гриби, перемішуємо. Після випаровування вологи готуємо ще 2-3 хвилини. При бажанні солимо і перчимо за смаком;
- У миску кладемо порізану петрушку;
- Натираємо 8 жовтків на дрібній тертці і додаємо до зелені;
- Тепер перекладаємо остиглі гриби з цибулею;
- Заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Пробуємо начинку на смак, і при необхідності додаємо перець з сіллю;
- Пасту залишаємо остигати і для зручності перекладаємо її в кондитерський мішечок;
- Половинки білків викладаємо на тарілку і фаршируємо приготованою масою.
Прикрашаємо зеленню і подрібненими волоськими горіхами, які надають пікантність закуски.
Смачний рецепт фаршированих яєць з м’ясом криля
З дрібних креветок роблять такий натуральний продукт, як м’ясо криля. Воно дуже корисне для організму, так як багате поживними речовинами. З нього роблять ситну і смачну закуску до свята і у звичайні дні.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 1 банку кріля;
- 50 г вершкового масла;
- Зерна граната;
- Листя салату;
- Петрушка.
Приготування:
- Заздалегідь відварюємо яйця круто. Розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки від білків;
- У чашу блендера перекладаємо кріль, який можна замінити відвареними креветками;
- Додаємо жовтки і вершкове масло;
- Збиваємо до утворення однорідної маси;
- Для зручності пасту перекладаємо в кондитерський мішок;
- Начиняємо білки, приготованою сумішшю;
- На блюдо викладаємо листя салату і розподіляємо фаршировані яйця.
Зверху прикрашаємо листочками петрушки і зернами граната. Приємного апетиту!
Фаршировані яйця з печінкою тріски і огірком на святковий стіл
Буквально за 10 хвилин, до Нового року можна приготувати смачну закуску. З печінки тріски виходять чудові бутерброди, про які я писав раніше. Цей продукт містить корисні мікроелементи.
Інгредієнти:
- 5 яєць;
- 1 банку печінки тріски;
- 2 маринованих огірочка;
- Зелена цибуля;
- Морква;
- Помідори черрі;
- Листя салату;
- Консервована кукурудза;
- Майонез;
- Червона ікра за бажанням.
Приготування:
- Варені яйця акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки. Витягаємо жовток, відправляємо його в миску і розминаємо вилкою;
- Додаємо печінку тріски. Її також розминаємо за допомогою вилки;
- До начинки відправляємо подрібнені огірочки і зелений лук;
- Заправляємо майонезом і розмішуємо;
- Білки наповнюємо, приготованою масою.
Для красивої подачі закуски на святковий стіл, на тарілку викладаємо листя салату, а зверху яйця. Прикрашаємо смужками моркви, помідорів чері, зернами кукурудзи. При бажанні можете додати трохи червоної ікри.
Покроковий рецепт фаршированих яєць з крабовими паличками і сиром
Пропоную вам ще один варіант швидкого приготування смачної закуски для святкового столу. Знадобиться всього кілька хвилин вільного часу.
Інгредієнти:
- 5 яєць;
- 90 г плавленого сиру;
- 4 шт крабових паличок;
- Зелень;
- Майонез.
Приготування:
- Відварені яйця розрізаємо навпіл і отримуємо жовтки;
- За допомогою ножа або терки подрібнюємо жовтки;
- Дрібно нарізаємо крабові палички і відправляємо до начинки;
- Плавлений сирок попередньо прибираємо в морозилку, а потім натираємо на дрібній тертці. Перекладаємо в тарілку з іншими продуктами;
- Додаємо рубану зелень;
- Заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Білки наповнюємо приготованою масою.
Закуску викладаємо на тарілку, і при бажанні прикрашаємо гілочками кропу. Приємного апетиту!
Яйця, фаршировані шпротами і плавленим сиром
Шпроти є найпопулярнішим продуктом на святковому столі. З них готують різноманітні закуски і бутерброди. Також ними фарширують яйця, виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 150 г шпротів;
- 60 г плавленого сиру;
- Зелена цибуля;
- 1,5 ст. л майонезу;
- Харчова сіль за вподобанням.
Приготування:
- Яйця варимо круто близько 10 хвилин;
- Розрізаємо навпіл і жовтки відправляємо в глибоку миску;
- Сирок ріжемо на шматочки і додаємо до жовтків;
- Перекладаємо в начинку шпроти;
- Подрібнений зелений лук відправляємо до решти продуктів;
- Солимо за смаком і заправляємо майонезом;
- Заглибним блендером доводимо до однорідної маси;
- Ложкою наповнюємо білки.
Прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо до святкового столу.
Рецепт фаршированих яєць з сиром, часником і майонезом
Це один з найпростіших і швидких способів приготування смачної закуски. До складу входять недорогі і доступні продукти. При цьому гості практично моментально зметуть страву зі столу.
Інгредієнти:
- 5 яєць;
- 100 г плавленого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- Майонез;
- Свіжий;
- Зелень.
Приготування:
- Яйця розрізаємо, витягаємо жовтки і подрібнюємо їх вилкою;
- Заморожений плавлений сир натираємо на тертці і відправляємо до жовтків;
- В начинку додаємо часник, пропущений через прес, майонез і все перемішуємо;
- Білки фаршируємо приготованою масою;
- Викладаємо на тарілку;
- Тепер займемося оформленням страви для святкового столу. Для цього огірок очищаємо від шкірки. За допомогою овочечистки нарізаємо на тонкі слайсы. Злегка завертаючи, викладаємо по краю тарілки.
Посипаємо рубаним кропом. Ароматна і ситна закуска готова. Приємного апетиту!
Яйця, фаршировані кількою пряного посолу
Пропоную вам скористатися бюджетним варіантом приготування святкової закуски. Незважаючи на використання недорогих продуктів, страва виходить смачним і ситним.
Інгредієнти:
- 5 яєць;
- 12 шт кільки;
- ½ Ч. л гірчиці;
- 40 г вершкового масла;
- Зелену цибулю.
Приготування:
- Кільку перекладаємо в миску. Відбираємо 10 шматочків для прикраси;
- Решту подрібнюємо вилкою;
- Додаємо розм’якшене вершкове масло, гірчицю і перемішуємо;
- Варені яйця очищаємо і ріжемо уздовж. Жовтки відправляємо в начинку, розтираємо виделкою і перемішуємо;
- Білки фаршируємо начинкою, прикрашаємо шматочком кільки і рубаним зеленим луком.
Найпростіша закуска швидкого приготування готова, можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Покрокове приготування фаршированих яєць з буряком і оселедцем
Оселедець під шубою в міні-варіанті. Готується така закуска швидше і простіше, ніж салат. Беріть на замітку цей простий рецепт приготування.
Інгредієнти:
- 10 яєць;
- 2 варені буряків;
- 1 філе оселедця;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 200 г майонезу;
- 50 мл 9% оцту;
- 50 мл води;
- Зелень;
- Чорний мелений перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Варені яйця акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки;
- Відокремлюємо білки від жовтків;
- Буряк натираємо на крупній тертці;
- Цибулю подрібнюємо ножем або в чаші блендера. Заливаємо водою і оцтом. Залишаємо маринуватися на кілька хвилин;
- Часник пропускаємо через спеціальний прес;
- Також нам потрібно подрібнити кріп;
- Філе оселедця поділяємо на дві частини. Одну подрібнюємо, а другу нарізаємо на шматки середнього розміру;
- Буряк перекладаємо в глибоку миску, злегка підсолюємо і вливаємо одну ложку рослинного масла, щоб інші продукти не забарвилося в червоний колір;
- Заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Додаємо всі інші інгредієнти і дрібні шматочки оселедця. Всі добре розмішуємо;
- Білки наповнюємо начинкою, зверху викладаємо шматочки риби і прикрашаємо кропом.
Якщо у вас мало часу перед Новим роком, то скористайтеся цим простим і швидким рецептом.
Яйця, фаршировані червоною рибою
На святковому столі, часто, присутні закуски з червоної риби. Пропоную вам чудовий варіант з неповторним смаком. Гості будуть в захваті.
Інгредієнти:
- 5 яєць;
- 150 г форелі або сьомги;
- Петрушка;
- Майонез.
Приготування:
- Яйця варимо круто, розрізаємо вздовж і витягуємо жовтки, які розминаємо вилкою;
- Петрушку подрібнюємо і змішуємо з жовтками;
- Заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Рибу нарізаємо на тонкі смужки;
- Білки начиняємо приготованою масою;
- Зверху викладаємо рибу, яку звертаємо в невеликі рулети.
Закуску прикрашаємо зеленню, зернами граната і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Смачний і простий рецепт фаршированих яєць з паштетом
Один з найлегших способів приготування святкової закуски. Нам знадобиться мінімальний набір продукти, і трохи вільного часу.
Інгредієнти:
- 10 яєць;
- 100 г паштету;
- Зелень;
- 2 ст. л майонезу.
Приготування:
- Варені яйця розрізаємо вздовж навпіл. Жовтки витягаємо і перекладаємо в миску;
- До жовтків додаємо паштет, трохи підсолюємо, заправляємо майонезом і розмішуємо;
- Яйця фаршируємо начинкою і прикрашаємо зеленню.
Незважаючи на найпростіше приготування, закуска володіє чудовим смаком.
Яйця, фаршировані авокадо
Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, то приготуйте закуску за наступним рецептом. У авокадо містяться корисні жири, тому їх рекомендується включати в свій раціон.
Інгредієнти:
- 6 яєць;
- 2 авокадо;
- Часник за смаком;
- Сіль;
- Мелений чорний перець;
- 1 ст. л майонезу;
- Зелень.
Приготування:
- Авокадо розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо кісточку і виймаємо м’якоть за допомогою ложки;
- До фрукту додаємо пресований часник і розминаємо вилкою;
- Яйця розрізаємо, і жовтки відправляємо в тарілку з авокадо;
- Начинку солимо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Наповнюємо білки, приготованою масою.
Викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!
Я зробив добірку фаршированих яєць, з найпопулярнішими варіантами начинок. Ви можете поекспериментувати зі складом закуски, яка дозволяє урізноманітнити святкове меню.