Торт Наполеон з печиво «Вушка» з заварним кремом
Один з найпопулярніших десертів можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах без випічки. Це рецепт для лінивих людей, так як знадобиться всього кілька хвилин часу.
Інгредієнти:
- 350 г печива «Вушка»;
- 600 мл молока;
- 3 ст. л цукрового піску;
- 2 яйця;
- 3 ст. л борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру.
Приготування:
- В першу чергу зробимо заварний крем. Для цього в миску відправляємо звичайний і ванільний цукор, борошно, розбиваємо яйця і збиваємо кухонним віночком, щоб не залишилося грудок;
- Молоко нагріваємо до температури 80 градусів. Половину молока порційно вливаємо в яєчну суміш, постійно розмішуючи;
- Потім виливаємо решту молока і ставимо крем на плиту. Варимо близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння. Потім знімаємо з вогню, додаємо масло, перемішуємо і накриваємо плівкою;
- Кондитерське кільце застеляємо харчовою плівкою і на дно викладаємо листкове печиво. Змащуємо теплим кремом;
- Таким чином, формуємо всі шари торта;
- Залишаємо десерт при кімнатній температурі до повного охолодження;
- Тим часом подрібнюємо решту печива в крихту і посипаємо поверхню десерту;
- Тепер прибираємо десерт в холодильник на 4-5 годин.
Акуратно витягаємо кільце, і при бажанні бока також прикрашаємо крихтою. Приємного апетиту!