Пиріжки без тіста, так смачно, що відірватися неможливо

Пиріжки без тесту з лаваша з фаршем в клярі

Якщо ви приготуєте закуску за цим рецептом, то гості подумають, що вона зроблена з листкового тіста особливим способом. Тому обов’язково будуть питати у вас цей чудовий і простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 300 г фаршу;
  • 1 кг картоплі;
  • 1 головка цибулі;
  • 50 г вершкового масла;
  • Зелень;
  • Соняшникова олія;
  • 2 листи лаваша.

Для кляру:

  • 140 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 3 ст. л крохмалю;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л харчової солі.

Приготування:

 

  • Картоплю очищаємо і відварюємо в підсоленій воді. Потім розминаємо в пюре, додавши шматок вершкового масла;
  • Розігріваємо сковороду, змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії і обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості;
  • Додаємо фарш і готуємо до випаровування вологи. Потім вливаємо трохи води і варимо до її випаровування;
  • Наступним кроком солимо, перчимо, посипаємо рубаною зеленню. Перемішуємо і знімаємо з плити;
  • Фарш змішуємо з картопляним пюре і залишаємо остигати;
  • У борошно додаємо крохмаль, розпушувач і перемішуємо;
  • В окремій мисці збиваємо молоко з яйцями і сіллю;
  • Підготовлену суміш виливаємо до сухих інгредієнтів і добре перемішуємо;
  • Кожен лаваш розрізаємо навпіл. На шматки викладаємо начинку і рівномірно розподіляємо по поверхні;
  • Акуратно згортаємо в рулет і нарізаємо на кружечки 1,5-5 див. Аналогічним способом готуємо залишилися листи лаваша.
Цікаве:  Пшоняна каша на молоці: покрокові рецепти каші в домашніх умовах

 

У розігріту сковороду наливаємо масло, кружечки мачає в клярі і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. М’яка і пишна закуска готова. Приємного апетиту!

Начинка в таких пиріжках може бути абсолютно будь-який. Використовуйте інгредієнти, які вам найбільше подобаються або знаходяться під рукою. На кухні вітаються експерименти.