Пиріжки без тесту з лаваша з фаршем в клярі
Якщо ви приготуєте закуску за цим рецептом, то гості подумають, що вона зроблена з листкового тіста особливим способом. Тому обов’язково будуть питати у вас цей чудовий і простий рецепт.
Інгредієнти:
- 300 г фаршу;
- 1 кг картоплі;
- 1 головка цибулі;
- 50 г вершкового масла;
- Зелень;
- Соняшникова олія;
- 2 листи лаваша.
Для кляру:
- 140 г борошна;
- 250 мл молока;
- 3 ст. л крохмалю;
- 1 ч. л розпушувача;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л харчової солі.
Приготування:
- Картоплю очищаємо і відварюємо в підсоленій воді. Потім розминаємо в пюре, додавши шматок вершкового масла;
- Розігріваємо сковороду, змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії і обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості;
- Додаємо фарш і готуємо до випаровування вологи. Потім вливаємо трохи води і варимо до її випаровування;
- Наступним кроком солимо, перчимо, посипаємо рубаною зеленню. Перемішуємо і знімаємо з плити;
- Фарш змішуємо з картопляним пюре і залишаємо остигати;
- У борошно додаємо крохмаль, розпушувач і перемішуємо;
- В окремій мисці збиваємо молоко з яйцями і сіллю;
- Підготовлену суміш виливаємо до сухих інгредієнтів і добре перемішуємо;
- Кожен лаваш розрізаємо навпіл. На шматки викладаємо начинку і рівномірно розподіляємо по поверхні;
- Акуратно згортаємо в рулет і нарізаємо на кружечки 1,5-5 див. Аналогічним способом готуємо залишилися листи лаваша.
У розігріту сковороду наливаємо масло, кружечки мачає в клярі і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. М’яка і пишна закуска готова. Приємного апетиту!
Начинка в таких пиріжках може бути абсолютно будь-який. Використовуйте інгредієнти, які вам найбільше подобаються або знаходяться під рукою. На кухні вітаються експерименти.