Салатний цибуля: сорти, особливості вирощування, застосування в кулінарії

Лук здавна використовується в процесі приготування різних страв. Саме тому практично кожна господиня, вибираючи культуру для вирощування, краще садити відразу кілька сортів. Різні види цибулі, що ростуть на грядці, дають можливість готувати різні шедеври, а також удосконалювати свої садівничі навички.

Існує безліч сортів цибулі, серед яких особливе місце займають салатні.

Салатним цибулею називають ріпчаста цибуля солодких сортів. Він може бути білим або червоним, так і класичним коричневим. Салатний цибуля (фото представлено нижче) практично зовсім не гіркий. Саме за це він і отримав свою назву, так як найчастіше використовується для приготування свіжих салатів.

Салатні сорти цибулі

За смаковими якостями такий цибуля може бути солодкою або напівгострий. До солодких сортів відносять: Эксибишен, Ялтинський, Єрмак.

Цікаве:  Чорна смородина: вирощування, особливості догляду, обрізка і розмноження, поради садівників

До напівгострий: Чорний принц, Альвину, Альбіон, Ред барон, Кармен, Золотничок, Осавул, Класика, Майстер, Одінцовец, Ретро, Чемпіон.

За кольором салатний цибуля може бути білим (Эксибишен, Альбіон), червоним (Ялтинський, Чорний принц, Альвіна, Кармен, Ретро, Ред барон), класичним коричневим (Єрмак, Золотничок, Осавул, Одінцовец, Чемпіон, Майстер, Класика) і зеленим (Легіонер, Байя Верде, Грін банер, Смарагдовий острів).