Швидкий покроковий рецепт приготування страви з морепродуктів
З усього різноманіття рецептів іспанського страви, пропоную вам спробувати ще один. Це один із самих бюджетних варіантів, тому не доведеться купувати дорогі продукти.
Інгредієнти:
- 30 креветок;
- 200 г ковбаси;
- 1 головка цибулі;
- 0,5 склянки замороженого горошку;
- 6 ст. л оливкової олії;
- 1 склянку рису;
- 2,5 склянки курячого бульйону;
- 1 ч. л солодкої паприки;
- 1 болгарський перець;
- 2 зубчики часнику;
- 0,5 ч. л гострого перчика;
- 1 ч. л шафрану;
- Петрушка;
- Харчова сіль;
- Лимон.
Етапи приготування
У сковороду виливаємо 2 ст. л оливкової олії. Коли воно нагріється, то додаємо панцирі креветок і обсмажуємо протягом 4 хвилин. Після чого посипаємо шафраном і сіллю. Все перемішуємо і заливаємо курячим бульйоном. Після закипання накриваємо сковороду кришкою і варимо 20 хвилин. Потім бульйон потрібно процідити.
У ємність наливаємо 2 ст. л оливкової олії і викладаємо п/копчену ковбасу, яку нарізаємо кружечками. Обсмажуємо протягом двох хвилин. Потім додаємо подрібнений часник і ріпчасту цибулю. Готуємо ще пару хвилин.
На наступному етапі відправляємо гострий перчик, залишки оливкової олії, рис, зелений горошок і все перемішуємо. Зверху викладаємо креветки, болгарський перець, нарізаний соломкою. Все заливаємо курячим бульйоном.
Тепер відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Після чого готуємо на слабкому вогні на плиті ще 10 хвилин. Розкладаємо по тарілках і в гарячому вигляді подаємо до столу.
Гості та близькі люди будуть в захваті від такого частування.