Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Швидкий покроковий рецепт приготування страви з морепродуктів

З усього різноманіття рецептів іспанського страви, пропоную вам спробувати ще один. Це один із самих бюджетних варіантів, тому не доведеться купувати дорогі продукти.

Інгредієнти:

  • 30 креветок;
  • 200 г ковбаси;
  • 1 головка цибулі;
  • 0,5 склянки замороженого горошку;
  • 6 ст. л оливкової олії;
  • 1 склянку рису;
  • 2,5 склянки курячого бульйону;
  • 1 ч. л солодкої паприки;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 зубчики часнику;
  • 0,5 ч. л гострого перчика;
  • 1 ч. л шафрану;
  • Петрушка;
  • Харчова сіль;
  • Лимон.

Етапи приготування

У сковороду виливаємо 2 ст. л оливкової олії. Коли воно нагріється, то додаємо панцирі креветок і обсмажуємо протягом 4 хвилин. Після чого посипаємо шафраном і сіллю. Все перемішуємо і заливаємо курячим бульйоном. Після закипання накриваємо сковороду кришкою і варимо 20 хвилин. Потім бульйон потрібно процідити.

Цікаве:  Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

У ємність наливаємо 2 ст. л оливкової олії і викладаємо п/копчену ковбасу, яку нарізаємо кружечками. Обсмажуємо протягом двох хвилин. Потім додаємо подрібнений часник і ріпчасту цибулю. Готуємо ще пару хвилин.

На наступному етапі відправляємо гострий перчик, залишки оливкової олії, рис, зелений горошок і все перемішуємо. Зверху викладаємо креветки, болгарський перець, нарізаний соломкою. Все заливаємо курячим бульйоном.

Тепер відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Після чого готуємо на слабкому вогні на плиті ще 10 хвилин. Розкладаємо по тарілках і в гарячому вигляді подаємо до столу.

Гості та близькі люди будуть в захваті від такого частування.