Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Паелья в мультиварці

Є рецепт іспанського страви, що готується у сучасної кухонної техніки. Вам потрібно лише підготувати необхідні інгредієнти, морепродукти і закласти в чашу мультиварки. Все дуже просто і швидко, тому беріть собі на замітку.

Покрокове приготування можете дізнатися з відео ролика нижче:

Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню. При бажанні поекспериментуйте з додаванням спецій, вони можуть сильно вплинути на кінцевий смак.

Паелья з морським коктейлем в домашніх умовах на сковороді

Для приготування цієї страви, підходять практично будь-які морепродукти, тому склад можете змінювати на свій смак. Також рекомендується використовувати спеціальну широку сковороду, яка призначена для паельї.

Інгредієнти:

  • Мідії;
  • Мушлі;
  • Омари;
  • Креветки;
  • Філе морського чорта;
  • Кальмари;
  • Оливкова олія;
  • Часник;
  • Болгарський перець;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Помідори;
  • Морква;
  • Зелена квасоля;
  • Консервований горошок;
  • Рис;
  • Спеції і сіль.

Кількість продуктів підбирайте самостійно.

Приготування

Для початку готуємо овочі. Цибулю нарізаємо кубиками, перець пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Морква ріжемо півкільцями і невеликими шматочками болгарський перець.

Цікаве:  Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

У сковороду наливаємо оливкову олію, викладаємо овочі, додаємо зелений горошок і квасоля. Добре перемішуємо і обсмажуємо.

Тим часом помідори нарізаємо на невеликі овочі і відправляємо їх у паэльницу, коли овочі обсмажаться. Солимо і перчимо за смаком. При бажанні ви можете додати трохи м’яса. Це може бути кролик, курка, свинина або телятина.

На наступному етапі викладаємо нарізані кальмари, філе морського чорта і креветки. При необхідності солимо за смаком. Всі добре розмішуємо.

Потім висипаємо склянку рису і заливаємо 3 чашками води. Все добре перемішуємо. Через пару хвилин після закипання викладаємо в блюдо морепродукти: норвезькі омари, черепашки і мідії, які повинні розкритися. Якщо які-небудь продукти не розкрились, то їх потрібно просто викинути.

Зверху посипаємо невеликою кількістю зеленого горошку і зменшуємо вогонь. Коли рис буде готовий, то знімаємо сковороду з плити, і на 10 хвилин накриваємо харчовою фольгою.

І тепер настає найцікавіший момент. Нам залишається тільки спробувати і оцінити смак.