Паелья в мультиварці
Є рецепт іспанського страви, що готується у сучасної кухонної техніки. Вам потрібно лише підготувати необхідні інгредієнти, морепродукти і закласти в чашу мультиварки. Все дуже просто і швидко, тому беріть собі на замітку.
Покрокове приготування можете дізнатися з відео ролика нижче:
Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню. При бажанні поекспериментуйте з додаванням спецій, вони можуть сильно вплинути на кінцевий смак.
Паелья з морським коктейлем в домашніх умовах на сковороді
Для приготування цієї страви, підходять практично будь-які морепродукти, тому склад можете змінювати на свій смак. Також рекомендується використовувати спеціальну широку сковороду, яка призначена для паельї.
Інгредієнти:
- Мідії;
- Мушлі;
- Омари;
- Креветки;
- Філе морського чорта;
- Кальмари;
- Оливкова олія;
- Часник;
- Болгарський перець;
- Ріпчаста цибуля;
- Помідори;
- Морква;
- Зелена квасоля;
- Консервований горошок;
- Рис;
- Спеції і сіль.
Кількість продуктів підбирайте самостійно.
Приготування
Для початку готуємо овочі. Цибулю нарізаємо кубиками, перець пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Морква ріжемо півкільцями і невеликими шматочками болгарський перець.
У сковороду наливаємо оливкову олію, викладаємо овочі, додаємо зелений горошок і квасоля. Добре перемішуємо і обсмажуємо.
Тим часом помідори нарізаємо на невеликі овочі і відправляємо їх у паэльницу, коли овочі обсмажаться. Солимо і перчимо за смаком. При бажанні ви можете додати трохи м’яса. Це може бути кролик, курка, свинина або телятина.
На наступному етапі викладаємо нарізані кальмари, філе морського чорта і креветки. При необхідності солимо за смаком. Всі добре розмішуємо.
Потім висипаємо склянку рису і заливаємо 3 чашками води. Все добре перемішуємо. Через пару хвилин після закипання викладаємо в блюдо морепродукти: норвезькі омари, черепашки і мідії, які повинні розкритися. Якщо які-небудь продукти не розкрились, то їх потрібно просто викинути.
Зверху посипаємо невеликою кількістю зеленого горошку і зменшуємо вогонь. Коли рис буде готовий, то знімаємо сковороду з плити, і на 10 хвилин накриваємо харчовою фольгою.
І тепер настає найцікавіший момент. Нам залишається тільки спробувати і оцінити смак.