Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт приготування паельї в казані

Іспанське блюдо можна приготувати на вогнищі, коли ви вирішили вибратися на природу. І всім відомо, що на свіжому повітрі їжа виходить смачніше.

Інгредієнти:

  • 2 склянки рисового крупи;
  • 1 кг морепродуктів;
  • 4 помідора;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 ст. л оливкової олії;
  • Спеції і харчова сіль.

Приготування:

  1. На вогонь ставимо казан, вливаємо в нього масло і залишаємо нагріватися;
  2. Тим часом подрібнюємо цибулину, і потім відправляємо її в ємність;
  3. У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку і виймаємо насіння, після чого нарізаємо на шматочки довільної форми. Якщо ви любите страви із пікантним смаком, додайте невелику кількість гострого перцю. Коли у цибулі з’явиться золотава скоринка, то висипаємо в казан солодкий перчик;
  4. У рецепті можна використовувати абсолютно будь-які морепродукти. Також підходять магазинні коктейлі. Коли перець стане м’яким, то викладаємо підготовлені продукти моря;
  5. Знімаємо шкірку з помідорів і подрібнюємо на тертці. А якщо є можливість, то скористайтеся звичайною м’ясорубкою;
  6. У казан виливаємо пару стаканів води. Використовуємо невелику кількість спецій і солі, які вам найбільше подобаються. Все добре перемішуємо;
  7. Наступним кроком додаємо до продуктів рис і помідори. Накриваємо казан кришкою і варимо до повної готовності.
Цікаве:  Бургери в домашніх умовах: 7 покрокових рецептів приготування

Перед подачею посипаємо рубаною зеленню, вона додає свіжість іспанського страви. Краще подавати в гарячому вигляді. Приємного апетиту!