Паелья з морепродуктів і куркою: рецепт з фото в домашніх умовах
Одне з найпопулярніших страв в Іспанії, можна легко приготувати вдома без особливих зусиль. Беріть на замітку цей простий рецепт, якщо хочете здивувати своїх родичів або друзів, які вирішили зібратися у вас.
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе;
- 500 г рису;
- 80 г рибного філе;
- 100 г креветок;
- 100 г черепашок;
- 100 г мідій;
- 100 г кальмарів;
- 8 королівських креветок;
- 1 солодкий червоний перець;
- 1 зелений перець;
- 250 г томатного соусу;
- 2 л рибного бульйону;
- Оливкова олія;
- Спеції і сіль.
Покрокове приготування
У широкій сковороді розігріваємо оливкову олію. Якщо у вас його немає, то можна використовувати звичайну соняшникову олію. Спочатку обсмажуємо нарізану курячу грудку зі всіх сторін.
Потім додаємо в паэльницу нарізаний перець червоного кольору. Коли він обсмажиться, то викладаємо подрібнений зелений перець. Готуємо на сильному вогні.
На наступному етапі звільняємо половину сковороди, тобто овочі з куркою зводимо до одного краю. На звільнену частину викладаємо королівські креветки і злегка обсмажуємо їх з обох сторін. Потім перекладаємо в тарілку.
Після цього відправляємо в сковороду морепродукти, томатний сік і спеції. Все ретельно перемішуємо. Потім висипаємо рисову крупу. Коли рис обсмажиться, то відправляємо креветки, які ми заздалегідь обсмажили, і заливаємо киплячим бульйоном.
Після закипання за бажанням додаємо заморожений горошок і варимо протягом 15 хвилин. Прибираємо паелью в духовку буквально на 5 хвилин. Виймаємо з духовки і накриваємо ще на п’ять хвилин.
Дуже смачне блюдо готове, тому можете подавати його до святкового столу разом з скибочками лимона. Приємного апетиту!
Якщо ви ніколи не готували паелью, то спробуйте здивувати своїх близьких людей. Їм обов’язково сподобається іспанська паелья з морепродуктів.