Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

Простий рецепт фаршированих печериць з фаршем

Наступний варіант приготування грибів з начинкою досить легкий і швидкий. Блюдо виходить ситним і апетитним, тому змітається зі столу за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • 1 кг грибів;
  • 150 г сиру;
  • 1 головка цибулі;
  • 50 г майонезу;
  • Перець і сіль за смаком;
  • Вершкове масло;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Печериці промиваємо і витягаємо ніжки, які дрібно нарізаємо;
  • У сковороду з рослинним маслом відправляємо обсмажуватися ніжки до золотистої скоринки;
  • Потім додаємо подрібнений ріпчаста цибуля і готуємо до напівпрозорості. Вимикаємо вогонь і перекладаємо в тарілку;
  • Цибулю з ніжками печериць перемішуємо зі свинячим або курячим фаршем, трохи підсолюємо і посипаємо чорним меленим перцем. Усе ретельно розмішуємо;
  • Вершкове масло ріжемо на дрібні кубики і відправляємо їх у кожну капелюшок, а потім фаршируємо приготовленої начинкою;
  • Зверху на гриби додаємо трохи майонезу і посипаємо тертим сиром;
  • Викладаємо печериці у форму для випікання. Якщо ви переживаєте, що закуска вийде сухий, то на дно налийте підсолену воду;
  • Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Цікаве:  Бутерброди з ковбасою на святковий стіл

 

Перекладаємо на красиве блюдо, прикрашаємо зеленню за бажанням і подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!