Простий рецепт фаршированих печериць з фаршем
Наступний варіант приготування грибів з начинкою досить легкий і швидкий. Блюдо виходить ситним і апетитним, тому змітається зі столу за лічені хвилини.
Інгредієнти:
- 500 г фаршу;
- 1 кг грибів;
- 150 г сиру;
- 1 головка цибулі;
- 50 г майонезу;
- Перець і сіль за смаком;
- Вершкове масло;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Печериці промиваємо і витягаємо ніжки, які дрібно нарізаємо;
- У сковороду з рослинним маслом відправляємо обсмажуватися ніжки до золотистої скоринки;
- Потім додаємо подрібнений ріпчаста цибуля і готуємо до напівпрозорості. Вимикаємо вогонь і перекладаємо в тарілку;
- Цибулю з ніжками печериць перемішуємо зі свинячим або курячим фаршем, трохи підсолюємо і посипаємо чорним меленим перцем. Усе ретельно розмішуємо;
- Вершкове масло ріжемо на дрібні кубики і відправляємо їх у кожну капелюшок, а потім фаршируємо приготовленої начинкою;
- Зверху на гриби додаємо трохи майонезу і посипаємо тертим сиром;
- Викладаємо печериці у форму для випікання. Якщо ви переживаєте, що закуска вийде сухий, то на дно налийте підсолену воду;
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Перекладаємо на красиве блюдо, прикрашаємо зеленню за бажанням і подаємо на святковий стіл. Приємного апетиту!