Пісні фаршировані печериці, запечені в духовці
Якщо ви дотримуєтеся посту, стежите за своєю фігурою або з якихось причин не вживаєте продукти тваринного походження, то вам сподобається наступний рецепт грибів з пісною начинкою.
Інгредієнти:
- 500 г печериць;
- 3 картоплини;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- Зелена цибуля;
- Петрушка;
- Мелений чорний перець;
- Сіль;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо на середні шматочки і відварюємо в підсоленій воді. Потім розминаємо товкачиком, додаємо перець, сіль, рослинне масло за бажанням, і трохи бульйону, в якому варилися овочі. Збиваємо міксером протягом декількох хвилин до кремової консистенції;
- Печериць обов’язково миємо й обсушуємо на паперових рушниках. Витягаємо ніжки, ріжемо на дрібні шматочки;
- На середньому вогні обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
- Додаємо гриби і готуємо ще 6 хвилин;
- Після чого, в сковороду додаємо подрібнений часник і обсмажуємо пару хвилин;
- Додаємо перець, сіль і рубану зелень. Розмішуємо і вимикаємо плиту;
- Обсмажені продукти перемішуємо з картопляним пюре;
- Капелюшки грибів фаршируємо начинкою і перекладаємо у форму, змащену маслом;
- Випікаємо протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Пісна закуска готова, можете подавати до столу в гарячому або холодному вигляді. Приємного апетиту!
Печериці, приготовані по кожному з розглянутих рецептів, виходять неймовірно смачними і ароматними. При бажанні, ви можете поекспериментувати з начинкою з різних продуктів.