Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

Пісні фаршировані печериці, запечені в духовці

Якщо ви дотримуєтеся посту, стежите за своєю фігурою або з якихось причин не вживаєте продукти тваринного походження, то вам сподобається наступний рецепт грибів з пісною начинкою.

Інгредієнти:

  • 500 г печериць;
  • 3 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • Зелена цибуля;
  • Петрушка;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо на середні шматочки і відварюємо в підсоленій воді. Потім розминаємо товкачиком, додаємо перець, сіль, рослинне масло за бажанням, і трохи бульйону, в якому варилися овочі. Збиваємо міксером протягом декількох хвилин до кремової консистенції;
  • Печериць обов’язково миємо й обсушуємо на паперових рушниках. Витягаємо ніжки, ріжемо на дрібні шматочки;
  • На середньому вогні обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
  • Додаємо гриби і готуємо ще 6 хвилин;
  • Після чого, в сковороду додаємо подрібнений часник і обсмажуємо пару хвилин;
  • Додаємо перець, сіль і рубану зелень. Розмішуємо і вимикаємо плиту;
  • Обсмажені продукти перемішуємо з картопляним пюре;
  • Капелюшки грибів фаршируємо начинкою і перекладаємо у форму, змащену маслом;
  • Випікаємо протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Цікаве:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

 

Пісна закуска готова, можете подавати до столу в гарячому або холодному вигляді. Приємного апетиту!

Печериці, приготовані по кожному з розглянутих рецептів, виходять неймовірно смачними і ароматними. При бажанні, ви можете поекспериментувати з начинкою з різних продуктів.