Покроковий рецепт фаршированих печериць в духовці з куркою, сиром і сметаною
Гриби, приготовлені таким способом, готують і в обід, і на вечерю, і, звичайно, на святковий стіл. Якщо ви один раз спробуєте цю страву, то воно не набридне, навіть якщо готувати його кожен день.
Інгредієнти:
- 600 г печериць;
- 1 курячий окорочок;
- 70 г сиру твердих сортів;
- Сметана;
- 2 зубчики часнику;
- 1 головка цибулі;
- Перець і сіль за уподобанням;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Печериці промиваємо, обсушуємо і виймаємо ніжку. При бажанні у капелюшки обрізаємо краю, щоб збільшити отвір;
- Біля ніжок прибираємо бахрому і дрібно нарізаємо;
- Подрібнюємо цибулю;
- У відвареного курячого м’яса знімаємо шкірку, відокремлюємо від кісток і ріжемо на шматочки невеликого розміру;
- Розігріваємо сковороду, вливаємо олію й обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки;
- Потім додаємо нарізані печериці, і готуємо поки не випарується волога;
- Наступним кроком відправляємо в сковороду курку, часник, пропущений через прес, а також сметану. Все перемішуємо і тушкуємо протягом 1 хвилини;
- Солимо і перчимо за бажанням. Ще раз розмішуємо і знімаємо з плити;
- Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо гриби, які трохи підсолюємо і перчимо;
- Заповнюємо кожну капелюшок приготованою начинкою;
- Зверху посипаємо тертим сиром;
- Ставимо в духовку, нагріту до 190 градусів на 25-30 хвилин.
В рецепті сметану можна замінити майонезом. У будь-якому випадку, закуска виходить соковитою і смачною.