Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

Покроковий рецепт фаршированих печериць в духовці з куркою, сиром і сметаною

Гриби, приготовлені таким способом, готують і в обід, і на вечерю, і, звичайно, на святковий стіл. Якщо ви один раз спробуєте цю страву, то воно не набридне, навіть якщо готувати його кожен день.

Інгредієнти:

  • 600 г печериць;
  • 1 курячий окорочок;
  • 70 г сиру твердих сортів;
  • Сметана;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • Перець і сіль за уподобанням;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Печериці промиваємо, обсушуємо і виймаємо ніжку. При бажанні у капелюшки обрізаємо краю, щоб збільшити отвір;
  • Біля ніжок прибираємо бахрому і дрібно нарізаємо;
  • Подрібнюємо цибулю;
  • У відвареного курячого м’яса знімаємо шкірку, відокремлюємо від кісток і ріжемо на шматочки невеликого розміру;
  • Розігріваємо сковороду, вливаємо олію й обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки;
  • Потім додаємо нарізані печериці, і готуємо поки не випарується волога;
  • Наступним кроком відправляємо в сковороду курку, часник, пропущений через прес, а також сметану. Все перемішуємо і тушкуємо протягом 1 хвилини;
  • Солимо і перчимо за бажанням. Ще раз розмішуємо і знімаємо з плити;
  • Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо гриби, які трохи підсолюємо і перчимо;
  • Заповнюємо кожну капелюшок приготованою начинкою;
  • Зверху посипаємо тертим сиром;
  • Ставимо в духовку, нагріту до 190 градусів на 25-30 хвилин.
Цікаве:  Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

В рецепті сметану можна замінити майонезом. У будь-якому випадку, закуска виходить соковитою і смачною.