Кальмари фаршировані грибами, яйцем і сиром в сметанному соусі
Ще один цікавий варіант начинки для кальмарів. Блюдо виходить смачним, тому готуйте більше, так як гості будуть обов’язково просити у вас добавки.
Інгредієнти:
- 4 тушки кальмарів;
- 300 г печериць;
- 4 яйця;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 1 ст. л борошна;
- 3 ст. л сметани;
- Перець;
- Харчова сіль;
- Зелену цибулю.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо на соняшниковій олії;
- Потім в сковороду додаємо печериці, які дрібно нарізаємо і готуємо близько 5 хвилин;
- Заздалегідь відварюємо яйця круто. Подрібнюємо і додаємо в миску;
- До яйцям додаємо рубаний зелений лук, а також натертий сир і обсмажені гриби. При необхідності солимо і перчимо. Все добре перемішуємо;
- Для приготування соусу змішуємо борошно із сметаною. Трохи підсолюємо і додаємо мелений перець;
- Тушки кальмарів розморожуємо при необхідності. Після чого очищаємо від плівок і видаляємо хрящ зсередини;
- Кальмари фаршируємо приготовленої начинкою. Краї закріплюємо за допомогою зубочисток;
- Викладаємо на деко або форму для випічки. Зверху змащуємо соусом. Випікаємо протягом 20 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.
Перед подачею остуджуємо і ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!