Фаршировані кальмари: 5 покрокових рецептів приготування в духовці

Кальмари фаршировані грибами, яйцем і сиром в сметанному соусі

Ще один цікавий варіант начинки для кальмарів. Блюдо виходить смачним, тому готуйте більше, так як гості будуть обов’язково просити у вас добавки.

Інгредієнти:

  • 4 тушки кальмарів;
  • 300 г печериць;
  • 4 яйця;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 1 ст. л борошна;
  • 3 ст. л сметани;
  • Перець;
  • Харчова сіль;
  • Зелену цибулю.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо на соняшниковій олії;
  2. Потім в сковороду додаємо печериці, які дрібно нарізаємо і готуємо близько 5 хвилин;
  3. Заздалегідь відварюємо яйця круто. Подрібнюємо і додаємо в миску;
  4. До яйцям додаємо рубаний зелений лук, а також натертий сир і обсмажені гриби. При необхідності солимо і перчимо. Все добре перемішуємо;
  5. Для приготування соусу змішуємо борошно із сметаною. Трохи підсолюємо і додаємо мелений перець;
  6. Тушки кальмарів розморожуємо при необхідності. Після чого очищаємо від плівок і видаляємо хрящ зсередини;
  7. Кальмари фаршируємо приготовленої начинкою. Краї закріплюємо за допомогою зубочисток;
  8. Викладаємо на деко або форму для випічки. Зверху змащуємо соусом. Випікаємо протягом 20 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.
Цікаве:  Сирна запіканка в духовці — пишна, як у садочку: 8 покрокових рецептів

Перед подачею остуджуємо і ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!