Фаршировані кальмари: 5 покрокових рецептів приготування в духовці

Простий і смачний рецепт фаршированих кальмарів з креветками і майонезом

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей або урізноманітнити святкове меню, пропоную вам наступний варіант приготування смачної закуски. Нічого складного в цьому немає, тому приступайте до процесу.

Інгредієнти:

  • Кальмари;
  • Креветки;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Петрушка;
  • Паприка;
  • Часник;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль;
  • Сир;
  • Майонез.

Приготування:

  1. Якщо ви купили неочищені кальмари, то їх потрібно підготувати. Для цього тушки опускаємо в киплячу воду і готуємо близько 3 хвилин, але не довше, інакше вони стануть «гумовими» і жорсткими. Потім ретельно промиваємо під струменем холодної води і витягаємо хрящ;
  2. У миску натираємо сир твердих сортів, додаємо до нього мелену паприку, подрібнену ріпчасту цибулю, сушену або свіжу зелень;
  3. Солимо і перчимо за смаком;
  4. Заправляємо майонезом і добре перемішуємо;
  5. Наступним кроком додаємо в миску нарізані креветки, які попередньо потрібно очистити, і ще раз розмішуємо;
  6. Тушки кальмарів фаршируємо приготовленої начинкою;
  7. Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Цікаве:  Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі — прості і смачні рецепти на святковий стіл

При бажанні можете прикрасити хвостиками креветок, як показано на фото з головним блюдом.