Простий і смачний рецепт фаршированих кальмарів з креветками і майонезом
Якщо ви хочете здивувати своїх гостей або урізноманітнити святкове меню, пропоную вам наступний варіант приготування смачної закуски. Нічого складного в цьому немає, тому приступайте до процесу.
Інгредієнти:
- Кальмари;
- Креветки;
- Ріпчаста цибуля;
- Петрушка;
- Паприка;
- Часник;
- Мелений чорний перець;
- Сіль;
- Сир;
- Майонез.
Приготування:
- Якщо ви купили неочищені кальмари, то їх потрібно підготувати. Для цього тушки опускаємо в киплячу воду і готуємо близько 3 хвилин, але не довше, інакше вони стануть «гумовими» і жорсткими. Потім ретельно промиваємо під струменем холодної води і витягаємо хрящ;
- У миску натираємо сир твердих сортів, додаємо до нього мелену паприку, подрібнену ріпчасту цибулю, сушену або свіжу зелень;
- Солимо і перчимо за смаком;
- Заправляємо майонезом і добре перемішуємо;
- Наступним кроком додаємо в миску нарізані креветки, які попередньо потрібно очистити, і ще раз розмішуємо;
- Тушки кальмарів фаршируємо приготовленої начинкою;
- Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
При бажанні можете прикрасити хвостиками креветок, як показано на фото з головним блюдом.