Фаршировані кальмари: 5 покрокових рецептів приготування в духовці

Як приготувати фаршировані кальмари з грибами, м’ясом і рисом в духовці

Пропоную вам ще один простий рецепт випікання тушок кальмарів з смачною начинкою. Якщо ви ще ніколи не готували таку закуску, то спробуйте зробити її на новорічні свята.

Інгредієнти:

  • 7 тушок кальмарів;
  • 150 г грибів;
  • 5 яєць;
  • 150 г рису;
  • 2 моркви;
  • 3 цибулини;
  • 50 г сиру;
  • Зелень і спеції за смаком.

Приготування:

  1. В першу чергу підготуємо кальмари. Відварюємо їх протягом 3-5 хвилин, потім кладемо в миску з холодною водою і очищаємо від плівок. Відрізаємо хвостики і нарізаємо соломкою, вони нам ще знадобляться;
  2. Заздалегідь відварюємо рисову крупу і яйця;
  3. Тим часом обсмажуємо подрібнену цибулю до прозорості, потім додаємо натерту моркву і готуємо близько 5 хвилин. Відправляємо в тарілку і залишаємо остигати;
  4. Нарізані свіжі або заморожені гриби перекладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом, додаємо хвостики кальмарів і обсмажуємо до повного випаровування рідини;
  5. Нарізаємо яйця і відправляємо в тарілку з обсмаженими овочами;
  6. Додаємо до них гриби, рис і все добре перемішуємо;
  7. Приготованою начинкою фаршируємо тушки кальмарів;
  8. Викладаємо на деко і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Після цього посипаємо натертим сиром і рубаною зеленню, готуємо ще 5 хвилин.
Цікаве:  Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Можна подавати як окремої закуски або до будь-якого гарніру. Приємного апетиту!

Ви можете поекспериментувати з приготуванням начинки. Для цього підходить фарш, крабові палички, різні овочі. Можливо, ви придумаєте оригінальний рецепт з неповторним смаком.