Як приготувати фаршировані кальмари з грибами, м’ясом і рисом в духовці
Пропоную вам ще один простий рецепт випікання тушок кальмарів з смачною начинкою. Якщо ви ще ніколи не готували таку закуску, то спробуйте зробити її на новорічні свята.
Інгредієнти:
- 7 тушок кальмарів;
- 150 г грибів;
- 5 яєць;
- 150 г рису;
- 2 моркви;
- 3 цибулини;
- 50 г сиру;
- Зелень і спеції за смаком.
Приготування:
- В першу чергу підготуємо кальмари. Відварюємо їх протягом 3-5 хвилин, потім кладемо в миску з холодною водою і очищаємо від плівок. Відрізаємо хвостики і нарізаємо соломкою, вони нам ще знадобляться;
- Заздалегідь відварюємо рисову крупу і яйця;
- Тим часом обсмажуємо подрібнену цибулю до прозорості, потім додаємо натерту моркву і готуємо близько 5 хвилин. Відправляємо в тарілку і залишаємо остигати;
- Нарізані свіжі або заморожені гриби перекладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом, додаємо хвостики кальмарів і обсмажуємо до повного випаровування рідини;
- Нарізаємо яйця і відправляємо в тарілку з обсмаженими овочами;
- Додаємо до них гриби, рис і все добре перемішуємо;
- Приготованою начинкою фаршируємо тушки кальмарів;
- Викладаємо на деко і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Після цього посипаємо натертим сиром і рубаною зеленню, готуємо ще 5 хвилин.
Можна подавати як окремої закуски або до будь-якого гарніру. Приємного апетиту!
Ви можете поекспериментувати з приготуванням начинки. Для цього підходить фарш, крабові палички, різні овочі. Можливо, ви придумаєте оригінальний рецепт з неповторним смаком.