Заварні ажурні млинці на молоці з дріжджами
Для приготування мереживних дріжджових млинців знадобиться трохи більше часу, але результат того вартий. Це один з найбільш вдалих рецептів смачної закуски;
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 150 мл окропу;
- 10 г сирих дріжджів;
- 2 яйця;
- 2 склянки борошна;
- Щіпка солі;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 4 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Злегка розігріваємо молоко в мікрохвильовій печі і кришимо в нього д дріжджі. Слід зазначити, що якщо молочний продукт буде дуже гарячим, то млинці навряд чи вийде, так як дріжджі втратять свої властивості. Тому рідина повинна бути трохи вище кімнатної температури;
- Додаємо одну ложку цукру і ретельно перемішуємо, щоб всі кристали повністю розчинилися;
- Вливаємо олію і розмішуємо;
- Збиваємо яйця з ложкою цукру і сіллю. Яєчну суміш виливаємо в миску з іншими продуктами, продовжуючи перемішувати;
- Порційно всипаємо просіяне борошно;
- Тісто залишаємо на 1 годину в теплому місці;
- Коли суміш підніметься, злегка її розмішуємо, при цьому тонкою цівкою вливаємо окріп;
- Добре нагріту сковороду змащуємо маслом і наливаємо тісто. Рівномірно розподіляємо по поверхні і обсмажуємо з двох сторін.
Замість живих дріжджів, ви можете використовувати сухий аналог, тільки в три рази менше. Вся процедура приготування займає 1,5 години. Приємного апетиту!
Якщо ви будете додавати окріп в тісто, то вони завжди виходять пористими і тонкими. Вони обов’язково сподобаються гостям, які будуть питати у вас рецепт.