Заварні млинці — покрокові рецепти млинців з дірочками на окропі

Заварні ажурні млинці на молоці з дріжджами

Для приготування мереживних дріжджових млинців знадобиться трохи більше часу, але результат того вартий. Це один з найбільш вдалих рецептів смачної закуски;

Інгредієнти:

  • 500 мл молока;
  • 150 мл окропу;
  • 10 г сирих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • Щіпка солі;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 4 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Злегка розігріваємо молоко в мікрохвильовій печі і кришимо в нього д дріжджі. Слід зазначити, що якщо молочний продукт буде дуже гарячим, то млинці навряд чи вийде, так як дріжджі втратять свої властивості. Тому рідина повинна бути трохи вище кімнатної температури;
  • Додаємо одну ложку цукру і ретельно перемішуємо, щоб всі кристали повністю розчинилися;
  • Вливаємо олію і розмішуємо;
  • Збиваємо яйця з ложкою цукру і сіллю. Яєчну суміш виливаємо в миску з іншими продуктами, продовжуючи перемішувати;
  • Порційно всипаємо просіяне борошно;
  • Тісто залишаємо на 1 годину в теплому місці;
  • Коли суміш підніметься, злегка її розмішуємо, при цьому тонкою цівкою вливаємо окріп;
  • Добре нагріту сковороду змащуємо маслом і наливаємо тісто. Рівномірно розподіляємо по поверхні і обсмажуємо з двох сторін.
Цікаве:  Рецепт млинців з сиром і шинкою

 

Замість живих дріжджів, ви можете використовувати сухий аналог, тільки в три рази менше. Вся процедура приготування займає 1,5 години. Приємного апетиту!

Якщо ви будете додавати окріп в тісто, то вони завжди виходять пористими і тонкими. Вони обов’язково сподобаються гостям, які будуть питати у вас рецепт.