Заварні млинці — покрокові рецепти млинців з дірочками на окропі

Як приготувати заварні млинці на сироватці

Якщо ви в домашніх умовах з молока робите сир, то у вас завжди залишається сироватка. Також її можна купити в найближчому продуктовому магазині. На її основі виходить дуже смачна закуска.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 1 л сироватки;
  • 2 яйця;
  • 50 г крохмалю;
  • 50 г вершкового масла;
  • ½ Ч. л соди;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 ст. л цукру.

Приготування:

 

  • Половину сироватки переливаємо в ємність і ставимо на плиту і доводимо до кипіння, але не більше;
  • У миску розбиваємо сирі яйця, додаємо сіль і цукор, ретельно перемішуємо;
  • Вливаємо другу частину сироватки, яка у нас залишилася;
  • Борошно змішати з крохмалем, просіваємо і частинами додаємо в суміш, замішуючи тісто;
  • Тепер в нагріту сироватку додаємо соду і перемішуємо. Будьте акуратними, так як починається реакція і суміш спінюється. Тому виконуйте цю процедуру над мискою. Поступово вливаємо і розмішуємо;
  • Залишилося тільки додати розтоплене вершкове масло;
  • На розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо млинці звичним способом.
Цікаве:  Торт з печива без випічки — 10 покрокових рецептів смачного десерту для ледачих

 

Незважаючи на найпростіше приготування, закуска виходить ніжною, ароматною і смачною. Приємного апетиту!