Покроковий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі і окропі
Ажурні і ніжні млинці легко приготувати в домашніх умовах. Цей варіант може стати в нагоді вам в масляну, до якої залишилося всього кілька днів.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 1 склянку окропу;
- 500 мл кефіру;
- 2 яйця;
- ½ Ч. л соди;
- ½ Ч. л солі;
- 2 ст. л цукру;
- 4 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- У мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю за допомогою кухонного віночка або міксера;
- Вливаємо кефір кімнатної температури і розмішуємо;
- В окропі розводимо соду, додаємо в суміш, постійно помішуючи;
- Тепер вливаємо олію;
- Після чого всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, поки не залишиться грудочок;
- Розігріваємо сковороду, перший раз змащуємо її маслом. Наливаємо тісто і розподіляємо його по поверхні. Обсмажуємо на середньому вогні.
На млинці відразу з’являються дірочки. Подаємо відразу до столу або начиняємо різними продуктами.