Заварні млинці — покрокові рецепти млинців з дірочками на окропі

Покроковий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі і окропі

Ажурні і ніжні млинці легко приготувати в домашніх умовах. Цей варіант може стати в нагоді вам в масляну, до якої залишилося всього кілька днів.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 1 склянку окропу;
  • 500 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л соди;
  • ½ Ч. л солі;
  • 2 ст. л цукру;
  • 4 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • У мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю за допомогою кухонного віночка або міксера;
  • Вливаємо кефір кімнатної температури і розмішуємо;
  • В окропі розводимо соду, додаємо в суміш, постійно помішуючи;
  • Тепер вливаємо олію;
  • Після чого всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, поки не залишиться грудочок;
  • Розігріваємо сковороду, перший раз змащуємо її маслом. Наливаємо тісто і розподіляємо його по поверхні. Обсмажуємо на середньому вогні.
Цікаве:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

 

На млинці відразу з’являються дірочки. Подаємо відразу до столу або начиняємо різними продуктами.