Вівсяне молоко: як приготувати в домашніх умовах і термін придатності

Як швидко зробити вівсяне молоко, щоб не було присмаку

Якщо заздалегідь замочувати вівсянку, то ви зможете хоч кожен день робити корисний напій. Але коли немає часу, то скористайтеся простим і швидким рецептом приготування.

Інгредієнти:

  • 1 стакан вівсяних пластівців;
  • 500 мл води.

Приготування

Пластівці пересипаємо в чашу блендера або міксера. Щоб легше їх пробити додаємо невелику кількість води. Перемелюємо на максимальній потужності.

Проціджуємо через сито або марлю. Отриманий концентрат розбавляємо 500 мл води. Можете додавати менше або більше, залежно від того, яку консистенцію хочете отримати.

Присмак вівсянки буде в будь-якому випадку. Якщо хочете позбутися від нього, то додайте в суміш мед або фрукти.

Цікаве:  Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Як приготувати вівсяне молоко в домашніх умовах з вівсяної крупи блендером

Вдома легко зробити напій, багатий вітамінами і мікроелементами. Це відмінна альтернатива звичайному молока. Процес дуже легкий, тому вам не доведеться докладати багато зусиль.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки вівсяної крупи;
  • 1 л води;
  • Кориця, мед, сироп по бажанню.

Приготування

Для початку обов’язково крупу промиваємо. Потім заливаємо її теплою водою, але не окропом. Залишаємо при кімнатній температурі на ніч.

Вранці збиваємо суміш у блендері, після чого проціджуємо будь-яким зручним способом.

Щоб надати приємний смак молока, то знову переливаємо його в чашу блендера, додаємо за бажанням корицю, мед, нектар або сироп.