Вівсяне молоко: як приготувати в домашніх умовах і термін придатності

Користь і шкоду молока вівсяного

Перш ніж готувати напій з вівсяних пластівців або зерен, рекомендується ознайомитися з його властивостями. Чим він може бути корисний для нашого організму, і чи існують протипоказання до вживання.

Переваги:

  • Зниження рівня холестерину;
  • Нормалізація артеріального тиску;
  • Регулювання рівня цукру в крові;
  • Профілактика анемії;
  • Зміцнення імунної системи;
  • Зниження зайвої ваги;
  • Поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів;
  • Уповільнення процесу старіння;
  • Благотворно діє на ШКТ;
  • Сприяє збільшенню м’язової маси;
  • Прискорення метаболізму;
  • Позбавлення від безсоння і депресії;
  • Запобігання розвитку різних захворювань;
  • Краще засвоєння їжі;
  • Виводить зайву рідину з організму.

Але, як і у будь-якого засобу і продукту, є деякі протипоказання, з якими слід ознайомитися.

Цікаве:  Бутерброди зі шпротами на святковий стіл: прості і смачні рецепти приготування

Недоліки:

  • Може викликати газоутворення і діарею;
  • Протипоказано при діабеті, остеопорозі, коліті та інших хронічних захворюваннях. Тому перед вживанням рекомендується проконсультуватися з кваліфікованим медичним фахівцем;
  • Можлива алергічна реакція.

Незважаючи на величезну кількість корисних дій, вівсяне молоко не є чудодійним засобом. Воно виступає в якості одного пункту комплексного підходу до здорового способу життя.