Покроковий рецепт приготування з куркою
Дієтичний суп краще готувати зі свіжої бадилля, але в зимовий період підійде консервований або заморожений щавель. Якщо ви не страждаєте повнотою і не дотримуєтеся посту, то подавайте перше блюдо з грінками і сметаною.
Інгредієнти:
- 2 курячі ніжки;
- 1 морквина;
- 3 картоплі;
- 2-3 яйця;
- 300 г щавлю;
- Перець, сіль і сметана за вподобанням.
5-літрову каструлю наповнюємо водою на 2/3. Щоб зменшити калорійність супчика, для початку знімемо шкірку з ніжок курки. Потім промиваємо м’ясо, закладаємо в підготовлену ємність, солимо і варимо близько 30 хвилин. У процесі приготування не забуваємо знімати пінку.
Морква промиваємо під проточною водою, знімаємо верхній шар і натираємо на середній тертці. Картопля також очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.
Зелену гичку ретельно промиваємо, відрізаємо стебла і дрібно рубаємо листя.
Після закінчення півгодини виймаємо курку з каструлі і закидаємо в неї підготовлену моркву і картоплю. Перемішуємо і залишаємо варитися на 10 хвилин.
Тим часом розбираємо варену курку на дрібні частини.
Наступним кроком курячі шматочки відправляємо в каструлю з овочами і закладаємо щавель. Всі інгредієнти перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин.
На фінішному етапі нарізаємо варені яйця, викладаємо їх на тарілку і наливаємо порцію щавлевого супу. Приємного апетиту!