Щавлевий суп з яйцем за класичними рецептами

Покроковий рецепт приготування з куркою

Дієтичний суп краще готувати зі свіжої бадилля, але в зимовий період підійде консервований або заморожений щавель. Якщо ви не страждаєте повнотою і не дотримуєтеся посту, то подавайте перше блюдо з грінками і сметаною.

Інгредієнти:

  • 2 курячі ніжки;
  • 1 морквина;
  • 3 картоплі;
  • 2-3 яйця;
  • 300 г щавлю;
  • Перець, сіль і сметана за вподобанням.

5-літрову каструлю наповнюємо водою на 2/3. Щоб зменшити калорійність супчика, для початку знімемо шкірку з ніжок курки. Потім промиваємо м’ясо, закладаємо в підготовлену ємність, солимо і варимо близько 30 хвилин. У процесі приготування не забуваємо знімати пінку.

Морква промиваємо під проточною водою, знімаємо верхній шар і натираємо на середній тертці. Картопля також очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.

Цікаве:  Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Зелену гичку ретельно промиваємо, відрізаємо стебла і дрібно рубаємо листя.

Після закінчення півгодини виймаємо курку з каструлі і закидаємо в неї підготовлену моркву і картоплю. Перемішуємо і залишаємо варитися на 10 хвилин.

Тим часом розбираємо варену курку на дрібні частини.

Наступним кроком курячі шматочки відправляємо в каструлю з овочами і закладаємо щавель. Всі інгредієнти перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин.

На фінішному етапі нарізаємо варені яйця, викладаємо їх на тарілку і наливаємо порцію щавлевого супу. Приємного апетиту!