Холодне блюдо зі щавлем без м’яса
У спекотні дні, найчастіше, пропадає апетит, тому перевага віддається холодних закусок і страв. Зараз ми з вами приготуємо холодник з зеленим бадиллям, який подається після охолодження.
Інгредієнти:
- 3 шт картоплі;
- 1 пучок щавлю;
- 1 огірок;
- 1 пучок кропу;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 3 редиски;
- 2 яйця;
- Сметана, перець і сіль за вподобанням.
Приготування
Нам потрібно зробити основу для супу. Для цього нарізаємо кубиками картоплю і відправляємо її в каструлю з водою. Варимо, поки овоч не стане м’яким. Тим часом відрізаємо стебла щавлю, нарубаем його дрібною соломкою. Коли картопля буде готовий, то відправляємо зелену траву в посуд, після закипання солимо і готуємо протягом однієї хвилини.
Тепер основу потрібно остудити. А поки займемося підготовкою інших продуктів. Якщо ви використовуєте молоді огірки з тонкою шкіркою, то її знімати не обов’язково. Нарізаємо його на кубики невеликого розміру. Подрібнюємо варені яйця, редис і дрібно нарубаем свіжу зелень. Інгредієнти перемішуємо в глибокій мисці.
Коли рідка основа охолоне, то заливаємо їй нарізані продукти, перчимо, при бажанні додаємо хрін і ложку сметани. Якщо хочете, щоб страва вийшла більш ситним, то відправте в нього шматочки яловичини.