Щавлевий суп з яйцем за класичними рецептами

Холодне блюдо зі щавлем без м’яса

У спекотні дні, найчастіше, пропадає апетит, тому перевага віддається холодних закусок і страв. Зараз ми з вами приготуємо холодник з зеленим бадиллям, який подається після охолодження.

Інгредієнти:

  • 3 шт картоплі;
  • 1 пучок щавлю;
  • 1 огірок;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 3 редиски;
  • 2 яйця;
  • Сметана, перець і сіль за вподобанням.

Приготування

Нам потрібно зробити основу для супу. Для цього нарізаємо кубиками картоплю і відправляємо її в каструлю з водою. Варимо, поки овоч не стане м’яким. Тим часом відрізаємо стебла щавлю, нарубаем його дрібною соломкою. Коли картопля буде готовий, то відправляємо зелену траву в посуд, після закипання солимо і готуємо протягом однієї хвилини.

Цікаве:  Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Тепер основу потрібно остудити. А поки займемося підготовкою інших продуктів. Якщо ви використовуєте молоді огірки з тонкою шкіркою, то її знімати не обов’язково. Нарізаємо його на кубики невеликого розміру. Подрібнюємо варені яйця, редис і дрібно нарубаем свіжу зелень. Інгредієнти перемішуємо в глибокій мисці.

Коли рідка основа охолоне, то заливаємо їй нарізані продукти, перчимо, при бажанні додаємо хрін і ложку сметани. Якщо хочете, щоб страва вийшла більш ситним, то відправте в нього шматочки яловичини.