Щавлевий суп з яйцем за класичними рецептами

Суп з тушонкою і яйцем

Немає часу на приготування? Тоді займіться підготовкою страви з зеленою травою і тушонкою. У цьому рецепті ми будемо використовувати сирі яйця, якщо вам такий варіант не підходить, то додавайте їх у вареному вигляді.

Інгредієнти:

  • 1 банка тушонки;
  • 100 г (3 пучка) щавлю;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 морква;
  • 2 картоплі;
  • 1 ст. л борошна;
  • 1,5 л води;
  • 2 яйця;
  • Рослинна олія, сіль і перець.

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями або дрібними кубиками, як більше подобається. Подрібнюємо картоплю натираємо моркву. Потім у сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому моркву з цибулею, додавши трохи борошна наприкінці пасерування.

Ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо до кипіння. Закидаємо в неї картоплю і варимо після закипання протягом 5 хвилин, після чого додаємо обсмажені інгредієнти і тушонку. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму.

Цікаве:  Гарячі бутерброди в духовці: прості і смачні рецепти

Тим часом наріжемо листя щавлю. Через 10 хвилин відправляємо його в суп разом з перцем і сіллю. Збиваємо сирі яйця і вливаємо їх каструлю тонкою цівкою, постійно перемішуючи. Коли рідина закипить, то знімаємо блюдо з плити.

Залишається додати сметану, рубану зелень при бажанні і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!