Суп з тушонкою і яйцем
Немає часу на приготування? Тоді займіться підготовкою страви з зеленою травою і тушонкою. У цьому рецепті ми будемо використовувати сирі яйця, якщо вам такий варіант не підходить, то додавайте їх у вареному вигляді.
Інгредієнти:
- 1 банка тушонки;
- 100 г (3 пучка) щавлю;
- 1 головка цибулі;
- 1 морква;
- 2 картоплі;
- 1 ст. л борошна;
- 1,5 л води;
- 2 яйця;
- Рослинна олія, сіль і перець.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями або дрібними кубиками, як більше подобається. Подрібнюємо картоплю натираємо моркву. Потім у сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому моркву з цибулею, додавши трохи борошна наприкінці пасерування.
Ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо до кипіння. Закидаємо в неї картоплю і варимо після закипання протягом 5 хвилин, після чого додаємо обсмажені інгредієнти і тушонку. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму.
Тим часом наріжемо листя щавлю. Через 10 хвилин відправляємо його в суп разом з перцем і сіллю. Збиваємо сирі яйця і вливаємо їх каструлю тонкою цівкою, постійно перемішуючи. Коли рідина закипить, то знімаємо блюдо з плити.
Залишається додати сметану, рубану зелень при бажанні і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!