Як приготувати печінковий торт з курячою печінкою та грибами
Ці продукти чудово поєднуються, тому страва виходить неймовірно смачною. Завдяки красивому оформлення, закуска прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
- 600 г курячої печінки;
- 350 г грибів;
- 2 яйце;
- 120 мл молока;
- 100 г борошна;
- 3 головки цибулі;
- 2 плавлених сирка;
- Рослинна олія;
- Майонез;
- ½ Ч. л розпушувача;
- 3 зубчики часнику;
- Мелений перець і харчова сіль за смаком;
Приготування:
- Печінка пропускаємо через м’ясорубку. Але ви можете скористатися кухонним комбайном або заглибним блендером;
- Додаємо до нього молоко, яйця, сіль і перець. Перемішуємо до однорідного стану;
- Наступним кроком поступово висипаємо просіяне борошно і ще раз розмішуємо;
- В кінці додаємо розпушувач і пару ложок соняшникової олії. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу, розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і виливаємо ополоник печінкового тесту. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. У нас повинно вийти 5 коржів. Відкладаємо в сторону до повного охолодження;
- Тим часом у сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
- Викладаємо нарізані шампіньйони і тушкуємо до тих пір, поки не випарується вся волога;
- Продукти злегка солимо і перчимо. Розмішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
- Тепер нам потрібно зробити соус. Для цього плавлені сирки розминаємо виделкою, злегка перчимо і додаємо подрібнений часник. Поступово додаючи майонез, перемішуємо до однорідної маси;
- На тарілку викладаємо перший млинець, змащуємо його соусом, а зверху рівномірно розподіляємо гриби з цибулею. Потім викладаємо наступний млинець. Таким чином, збираємо торт;
- Останній корж змащуємо соусом.
Ви можете оформити закуску на свій розсуд. Або скористайтесь готовим варіантом, як на головному фото, тобто використовуємо оливки, помідори і зелень.
На 1 годину ставимо в холодильник, після чого подаємо до столу.