Печінковий торт з курячої печінки (8 покрокових рецептів)

Як приготувати печінковий торт з курячою печінкою та грибами

Ці продукти чудово поєднуються, тому страва виходить неймовірно смачною. Завдяки красивому оформлення, закуска прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 600 г курячої печінки;
  • 350 г грибів;
  • 2 яйце;
  • 120 мл молока;
  • 100 г борошна;
  • 3 головки цибулі;
  • 2 плавлених сирка;
  • Рослинна олія;
  • Майонез;
  • ½ Ч. л розпушувача;
  • 3 зубчики часнику;
  • Мелений перець і харчова сіль за смаком;

Приготування:

 

  • Печінка пропускаємо через м’ясорубку. Але ви можете скористатися кухонним комбайном або заглибним блендером;
  • Додаємо до нього молоко, яйця, сіль і перець. Перемішуємо до однорідного стану;
  • Наступним кроком поступово висипаємо просіяне борошно і ще раз розмішуємо;
  • В кінці додаємо розпушувач і пару ложок соняшникової олії. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин;
  • Після закінчення зазначеного часу, розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і виливаємо ополоник печінкового тесту. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. У нас повинно вийти 5 коржів. Відкладаємо в сторону до повного охолодження;
  • Тим часом у сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
  • Викладаємо нарізані шампіньйони і тушкуємо до тих пір, поки не випарується вся волога;
  • Продукти злегка солимо і перчимо. Розмішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
  • Тепер нам потрібно зробити соус. Для цього плавлені сирки розминаємо виделкою, злегка перчимо і додаємо подрібнений часник. Поступово додаючи майонез, перемішуємо до однорідної маси;
  • На тарілку викладаємо перший млинець, змащуємо його соусом, а зверху рівномірно розподіляємо гриби з цибулею. Потім викладаємо наступний млинець. Таким чином, збираємо торт;
  • Останній корж змащуємо соусом.
Цікаве:  Фаршировані яйця на святковий стіл: 13 покрокових рецептів швидкого приготування

 

Ви можете оформити закуску на свій розсуд. Або скористайтесь готовим варіантом, як на головному фото, тобто використовуємо оливки, помідори і зелень.

На 1 годину ставимо в холодильник, після чого подаємо до столу.