Як приготувати торт з курячої печінки без блендера
Кухонна техніка полегшує процес приготування. Але не в кожному будинку є блендер, за допомогою якого подрібнюємо продукти. Можна обійтися і без цього обладнання. При цьому страва виходить не тільки ситним та смачним, але і неймовірно красивим. Тому буде прикрашати святковий стіл.
Інгредієнти:
- 900 г курячої печінки;
- 200 мл молока;
- 200 мл пшеничного борошна;
- 1 головка цибулі;
- 5 яєць;
- Мелений чорний перець;
- Мускатний горіх;
- Харчова сіль;
- 4 ст. л соняшникової олії.
Начинка:
- 3 головки цибулі;
- 3 моркви;
- 200 г грибів;
- 200 г вершкового сиру;
- 200 г майонезу;
- 50 г вершкового масла;
- Часник;
Декорування:
- Томати;
- 4 варених яйця;
- Зелень.
Приготування:
- Печінку промиваємо, нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку;
- До печінки відправляємо цибулю, який також подрібнюємо в м’ясорубці;
- Додаємо яйця, мускатний горіх, сіль і перець. Кухонним віночком розмішуємо до однорідності;
- Вливаємо молоко, частинами всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. В кінці додаємо олію;
- По дну сухий сковороди рівномірно розподіляємо приготовану суміш, і обсмажуємо з обох сторін. Таким чином, готуємо 15 млинчиків. Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати;
- Тим часом займемося приготуванням начинки;
- У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
- Наступним кроком відправляємо нарізані гриби і готуємо протягом декількох хвилин;
- Викладаємо терту моркву, і тушкуємо ще 5-7 хвилин;
- Трохи підсолюємо і перчимо продукти, розмішуємо і через пару хвилин перекладаємо в миску;
- Для приготування соусу, в тарілці змішуємо вершковий сир, майонез і часник, пропущений через спеціальний прес. При необхідності перчимо і солимо;
- Для декорування торта відварюємо яйця, і окремо натираємо білки і жовтки на дрібній тертці;
- Дрібно нарізаємо зелень;
- Приступаємо до складання торта. Для цього на тарілку викладаємо корж, змащуємо соусом, і викладаємо 1-1,5 ст. л начинки. Зверху кладемо наступний млинець і повторюємо шари. У такій послідовності формуємо страва;
- Поверхню і боки закуски змащуємо майонезом;
- В центр викладаємо жовтки, а по краях білки. Бока прикрашаємо рубаною зеленню;
- Робимо троянди з помідор. Це дуже легко. Потрібно по колу зняти шкірку з помідорів, як ми очищаємо картоплю. Потім акуратно згортаємо шкірку, і виходить квітка.
Ви можете прикрасити торт на свій розсуд. Перед подачею, страву рекомендується поставити на пару годин в холодильник. Приємного апетиту!
При бажанні, курячу печінку замініть на будь-яку іншу. Спробуйте поекспериментувати зі спеціями, додатковими продуктами та оформленням печінкового торта.