Печінковий торт з курячої печінки (8 покрокових рецептів)

Як приготувати торт з курячої печінки без блендера

Кухонна техніка полегшує процес приготування. Але не в кожному будинку є блендер, за допомогою якого подрібнюємо продукти. Можна обійтися і без цього обладнання. При цьому страва виходить не тільки ситним та смачним, але і неймовірно красивим. Тому буде прикрашати святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 900 г курячої печінки;
  • 200 мл молока;
  • 200 мл пшеничного борошна;
  • 1 головка цибулі;
  • 5 яєць;
  • Мелений чорний перець;
  • Мускатний горіх;
  • Харчова сіль;
  • 4 ст. л соняшникової олії.

Начинка:

  • 3 головки цибулі;
  • 3 моркви;
  • 200 г грибів;
  • 200 г вершкового сиру;
  • 200 г майонезу;
  • 50 г вершкового масла;
  • Часник;

Декорування:

  • Томати;
  • 4 варених яйця;
  • Зелень.

Приготування:

 

  • Печінку промиваємо, нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку;
  • До печінки відправляємо цибулю, який також подрібнюємо в м’ясорубці;
  • Додаємо яйця, мускатний горіх, сіль і перець. Кухонним віночком розмішуємо до однорідності;
  • Вливаємо молоко, частинами всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. В кінці додаємо олію;
  • По дну сухий сковороди рівномірно розподіляємо приготовану суміш, і обсмажуємо з обох сторін. Таким чином, готуємо 15 млинчиків. Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати;
  • Тим часом займемося приготуванням начинки;
  • У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
  • Наступним кроком відправляємо нарізані гриби і готуємо протягом декількох хвилин;
  • Викладаємо терту моркву, і тушкуємо ще 5-7 хвилин;
  • Трохи підсолюємо і перчимо продукти, розмішуємо і через пару хвилин перекладаємо в миску;
  • Для приготування соусу, в тарілці змішуємо вершковий сир, майонез і часник, пропущений через спеціальний прес. При необхідності перчимо і солимо;
  • Для декорування торта відварюємо яйця, і окремо натираємо білки і жовтки на дрібній тертці;
  • Дрібно нарізаємо зелень;
  • Приступаємо до складання торта. Для цього на тарілку викладаємо корж, змащуємо соусом, і викладаємо 1-1,5 ст. л начинки. Зверху кладемо наступний млинець і повторюємо шари. У такій послідовності формуємо страва;
  • Поверхню і боки закуски змащуємо майонезом;
  • В центр викладаємо жовтки, а по краях білки. Бока прикрашаємо рубаною зеленню;
  • Робимо троянди з помідор. Це дуже легко. Потрібно по колу зняти шкірку з помідорів, як ми очищаємо картоплю. Потім акуратно згортаємо шкірку, і виходить квітка.
Цікаве:  М'ясо по-французьки в духовці з свинини

 

Ви можете прикрасити торт на свій розсуд. Перед подачею, страву рекомендується поставити на пару годин в холодильник. Приємного апетиту!

При бажанні, курячу печінку замініть на будь-яку іншу. Спробуйте поекспериментувати зі спеціями, додатковими продуктами та оформленням печінкового торта.