Печінковий торт з курячої печінки (8 покрокових рецептів)

Приготування печінкового торта з курячої печінки в духовці

Якщо у вас мало часу, то можете зробити, так званий «Ледачий торт». Цей рецепт допоможе в тому випадку, якщо ви працюєте 31-го грудня, і не встигаєте організувати новорічний стіл.

Інгредієнти:

  • 650 г курячої печінки;
  • 100 мл молока;
  • 500 г моркви;
  • 100 г цибулі;
  • 300 г сметани;
  • 150 г майонезу;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л харчової солі;
  • Чорний мелений перець;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

 

  • Курячу печінку відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності;
  • Масу перекладаємо в миску, додаємо манку і молоко. Продукти перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа набухла;
  • Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до напівпрозорості;
  • До цибулі додаємо терту моркву. Тушкуємо овочі до повної готовності. Потім перчимо, солимо і перемішуємо. Перекладаємо в окрему тарілку;
  • До печінкової суміші додаємо сіль, перець і розмішуємо;
  • У форму для запікання виливаємо половину печінкової суміші, додаємо обсмажені овочі, і заливаємо рештою маси;
  • Ставимо в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 160-180 градусів до появи скоринки;
  • Тим часом змішуємо сметану з майонезом і яйцями. Покриваємо торт, приготованою сумішшю і знову прибираємо в духовку ще на 30 хвилин, поки не утвориться рум’яна скоринка.
Цікаве:  Паска з сиру: 7 класичних рецептів в домашніх умовах

 

Коли закуска охолоне, то прикрашаємо її свіжою зеленню за бажанням.