Приготування печінкового торта з курячої печінки в духовці
Якщо у вас мало часу, то можете зробити, так званий «Ледачий торт». Цей рецепт допоможе в тому випадку, якщо ви працюєте 31-го грудня, і не встигаєте організувати новорічний стіл.
Інгредієнти:
- 650 г курячої печінки;
- 100 мл молока;
- 500 г моркви;
- 100 г цибулі;
- 300 г сметани;
- 150 г майонезу;
- 1 яйце;
- 1 ч. л харчової солі;
- Чорний мелений перець;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Курячу печінку відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності;
- Масу перекладаємо в миску, додаємо манку і молоко. Продукти перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа набухла;
- Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до напівпрозорості;
- До цибулі додаємо терту моркву. Тушкуємо овочі до повної готовності. Потім перчимо, солимо і перемішуємо. Перекладаємо в окрему тарілку;
- До печінкової суміші додаємо сіль, перець і розмішуємо;
- У форму для запікання виливаємо половину печінкової суміші, додаємо обсмажені овочі, і заливаємо рештою маси;
- Ставимо в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 160-180 градусів до появи скоринки;
- Тим часом змішуємо сметану з майонезом і яйцями. Покриваємо торт, приготованою сумішшю і знову прибираємо в духовку ще на 30 хвилин, поки не утвориться рум’яна скоринка.
Коли закуска охолоне, то прикрашаємо її свіжою зеленню за бажанням.