Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Як приготувати гарбузово-морквяний сік з м’якоттю в домашніх умовах

Не можна обійти увагою ще один рецепт чудового напою. Його можна вживати у свіжому вигляді або заготовити в банки на зиму. Процес досить простий і швидкий.

Інгредієнти:

  • 4 кг м’якоті гарбуза;
  • 2 кг моркви;
  • 1 лимон;
  • 4 апельсина;
  • 650 г цукрового піску.

Приготування:

  1. Гарбуз очищаємо від шкірки і пропускаємо через соковижималку;
  2. Аналогічним способом вичавлюємо сік з моркви і очищених апельсинів;
  3. Переливаємо в одну каструлю і додаємо води в два рази більше, ніж соку;
  4. Додаємо шкурки цитрусових, цукор, а також сік половини лимона. Все перемішуємо і доводимо до кипіння;
  5. Виймаємо шумівкою шкірку фруктів;
  6. Розливаємо напій по банкам і закатуємо металеві кришки.

Домашній напій можна зберігати протягом всієї зими.

Рецепт морквяного соку для дитини

Якщо у дітей немає проблем з ШКТ, цукрового діабету, алергії і хронічних захворювань, то йому буде корисний овочевий сік, в якому містяться речовини, що благотворно впливають на загальний стан здоров’я.

Цікаве:  Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

З інгредієнтів нам знадобиться тільки моркву. Вибирайте плоди з гладкою поверхнею, яскравого кольору і без видимих дефектів. Промиваємо овочі з використанням щітки. Після чого зчищають верхній шар.

Зрізаємо хвостик і вирізаємо серцевину. Якщо ви купили моркву в магазині, то її слід замочити на кілька годин у холодній воді, щоб позбутися нітратів.

Подрібнюємо на дрібній тертці, а потім проціджуємо через марлю. Якщо ви вирішите робити сік за допомогою блендера або соковижималки, то напій у будь-якому випадку потрібно буде процідити.

Перелити в скляну тару, і зберігаємо в холодильнику. Напій потрібно вжити протягом двох годин, не пізніше.