Як приготувати гарбузово-морквяний сік з м’якоттю в домашніх умовах
Не можна обійти увагою ще один рецепт чудового напою. Його можна вживати у свіжому вигляді або заготовити в банки на зиму. Процес досить простий і швидкий.
Інгредієнти:
- 4 кг м’якоті гарбуза;
- 2 кг моркви;
- 1 лимон;
- 4 апельсина;
- 650 г цукрового піску.
Приготування:
- Гарбуз очищаємо від шкірки і пропускаємо через соковижималку;
- Аналогічним способом вичавлюємо сік з моркви і очищених апельсинів;
- Переливаємо в одну каструлю і додаємо води в два рази більше, ніж соку;
- Додаємо шкурки цитрусових, цукор, а також сік половини лимона. Все перемішуємо і доводимо до кипіння;
- Виймаємо шумівкою шкірку фруктів;
- Розливаємо напій по банкам і закатуємо металеві кришки.
Домашній напій можна зберігати протягом всієї зими.
Рецепт морквяного соку для дитини
Якщо у дітей немає проблем з ШКТ, цукрового діабету, алергії і хронічних захворювань, то йому буде корисний овочевий сік, в якому містяться речовини, що благотворно впливають на загальний стан здоров’я.
З інгредієнтів нам знадобиться тільки моркву. Вибирайте плоди з гладкою поверхнею, яскравого кольору і без видимих дефектів. Промиваємо овочі з використанням щітки. Після чого зчищають верхній шар.
Зрізаємо хвостик і вирізаємо серцевину. Якщо ви купили моркву в магазині, то її слід замочити на кілька годин у холодній воді, щоб позбутися нітратів.
Подрібнюємо на дрібній тертці, а потім проціджуємо через марлю. Якщо ви вирішите робити сік за допомогою блендера або соковижималки, то напій у будь-якому випадку потрібно буде процідити.
Перелити в скляну тару, і зберігаємо в холодильнику. Напій потрібно вжити протягом двох годин, не пізніше.