Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Як зробити сік з моркви без соковижималки

Не в кожному будинку є кухонне обладнання для приготування корисних напоїв. Але це не завадить заготовити сік на зиму. Тому беріть на замітку наступний покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 кг моркви;
  • 1 ч. л лимонної кислоти;
  • 1 склянку цукру.

Приготування:

  1. Морквину обов’язково очищаємо, а потім подрібнюємо на крупній тертці;
  2. Відправляємо в каструлю і повністю покриваємо водою;
  3. Рідина доводимо до кипіння, варимо близько 15 хвилин;
  4. Знімаємо з плити і за допомогою блендера доводимо до однорідної маси;
  5. Додаємо цукровий пісок з лимонною кислотою, ретельно перемішуємо;
  6. Ще раз доводимо до кипіння, знімаємо пінку і готуємо 3-5 хвилин;
  7. Акуратно розподіляємо по банкам, які попередньо стерилізуємо разом з кришками;
  8. Герметично закриваємо і накриваємо теплою ковдрою.
Цікаве:  Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих

Після охолодження прибираємо в підвал або комору. Тепер взимку не будете відчувати дефіцит вітамінів.