Як зробити сік з моркви без соковижималки
Не в кожному будинку є кухонне обладнання для приготування корисних напоїв. Але це не завадить заготовити сік на зиму. Тому беріть на замітку наступний покроковий рецепт.
Інгредієнти:
- 1 кг моркви;
- 1 ч. л лимонної кислоти;
- 1 склянку цукру.
Приготування:
- Морквину обов’язково очищаємо, а потім подрібнюємо на крупній тертці;
- Відправляємо в каструлю і повністю покриваємо водою;
- Рідина доводимо до кипіння, варимо близько 15 хвилин;
- Знімаємо з плити і за допомогою блендера доводимо до однорідної маси;
- Додаємо цукровий пісок з лимонною кислотою, ретельно перемішуємо;
- Ще раз доводимо до кипіння, знімаємо пінку і готуємо 3-5 хвилин;
- Акуратно розподіляємо по банкам, які попередньо стерилізуємо разом з кришками;
- Герметично закриваємо і накриваємо теплою ковдрою.
Після охолодження прибираємо в підвал або комору. Тепер взимку не будете відчувати дефіцит вітамінів.