Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Як приготувати морквяний сік з м’якоттю на зиму

Овочевий напій буде ще корисніше, якщо ви заготовите його з м’якоттю, тобто не будемо використовувати соковижималку. Готувати дуже просто, і не потрібно володіти спеціальними навичками.

Інгредієнти:

  • 3 кг моркви;
  • 4 ст. л цукрового піску;
  • 4 літри води.

Приготування:

  1. Очищену моркву нарізаємо на кубики невеликого розміру;
  2. Відправляємо в чашу блендера. Щоб полегшити роботу техніці, додаємо воду (приблизно 1 л на 1 кг овочів). Подрібнюємо протягом декількох хвилин;
  3. Переливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Після закипання знімаємо пінку, і варимо морквяну масу до готовності;
  4. Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і збиваємо міксером до отримання однорідної суміші;
  5. Тим часом приготуємо сироп. Для цього в ємність з літром води додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння;
  6. Рідку масу знову ставимо на плиту, вливаємо сироп. Після закипання варимо на повільному вогні близько 5 хвилин;
  7. Розподіляємо по стерильним банкам і закручуємо.
Цікаве:  Швидкі і смачні рецепти торта з кабачків з помідорами

Перед вживанням концентрат з м’якоттю розбавляємо водою або яким-небудь соком, краще всього яблучним.