Як приготувати морквяний сік з м’якоттю на зиму
Овочевий напій буде ще корисніше, якщо ви заготовите його з м’якоттю, тобто не будемо використовувати соковижималку. Готувати дуже просто, і не потрібно володіти спеціальними навичками.
Інгредієнти:
- 3 кг моркви;
- 4 ст. л цукрового піску;
- 4 літри води.
Приготування:
- Очищену моркву нарізаємо на кубики невеликого розміру;
- Відправляємо в чашу блендера. Щоб полегшити роботу техніці, додаємо воду (приблизно 1 л на 1 кг овочів). Подрібнюємо протягом декількох хвилин;
- Переливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Після закипання знімаємо пінку, і варимо морквяну масу до готовності;
- Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і збиваємо міксером до отримання однорідної суміші;
- Тим часом приготуємо сироп. Для цього в ємність з літром води додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння;
- Рідку масу знову ставимо на плиту, вливаємо сироп. Після закипання варимо на повільному вогні близько 5 хвилин;
- Розподіляємо по стерильним банкам і закручуємо.
Перед вживанням концентрат з м’якоттю розбавляємо водою або яким-небудь соком, краще всього яблучним.